Menu
×
Co hledáte?
AKTUALITY - NOVINKY

10 důvodů, proč je diskový podmítač BEDNAR SWIFTERDISC sázkou na jistotu!

O tom, že je značka BEDNAR na trhu se zemědělskou technikou již světovým hráčem, jistě není pochyb. Dynamicky se rozvíjející společnost přináší každým rokem své produkty a inovativní technologie na stále nové a nové trhy. Kromě Evropy tak žluté stroje jezdí i v Americe, Číně, Kazachstánu, Austrálii nebo na Novém Zélandu.

Diskové podmítače BEDNAR SWIFTERDISC XO_F jsou u novozélandských zemědělců velice oblíbené

I v těchto „extrémních“ podmínkách s velkým množstvím kamení odvádějí stroje BEDNAR skvělou práci

Z RYCHNOVA NAD KNĚŽNOU AŽ NA NOVÝ ZÉLAND

V této aktualitě bychom se s vámi rádi podělili o zkušenosti našich kolegů až z dalekého Nového Zélandu. Jen pro představu – cesta z výrobního závodu společnosti BEDNAR v Rychnově nad Kněžnou do Foxtonu na Novém Zélandu, sídla importéra techniky BEDNAR společnosti 4AG, trvá letadlem přibližně 1 den a 6 hodin. Letadlo během této doby urazí neuvěřitelnou vzdálenost 18 088 kilometrů. I tak daleko jezdí stroje českého výrobce a my jsme za tento úspěch jedině rádi.

Mulčovače BEDNAR MULCHER MZ jsou vzhledem k velkému množství TTP na Novém Zélandu hojně využívány

Zemědělství na Novém Zélandu je odlišně jiné než to evropské. O tom svědčí i tato fotografie zachycující SWIFTERDISC XO_F

„Se společností 4AG jsme začali spolupracovat v roce 2012. První dodávky strojů BEDNAR proběhly v lednu 2013. Jednalo se o dva diskové podmítače SWIFTERDISC XO 6000F a ATLAS AO 5000. Novozélandští zemědělci si oblíbili zejména modely diskových podmítačů SWIFTERDISC XO_F a ATLAS AO, AO_PROFI, dlátové pluhy TERRALAND a mulčovače MULCHER MZ. O vysoké oblibě strojů BEDNAR na Novém Zélandu svědčí i fakt, že se za dobu spolupráce podařilo dodat přibližně 15 kusů širokozáběrových strojů pro místní podniky služeb nebo některou z velkých farem. Jednalo se hlavně o podmítače SWIFTERDISC XE a AE_PROFI o záběru 10 až 12,4 metrů nebo kompaktory SWIFTER řady SE. Zvyšující se trend poptávky pozorujeme i u secích strojů OMEGA. Za sedm let spolupráce bylo na Nový Zéland dodáno cca 150 kusů strojů BEDNAR. Jsem rád, že náš partner 4AG a především jeho zákazníci oceňují vysokou jakost strojů i kvalitu práce a že nás zemědělci na tomto trhu uznávají jako prémiovou značku,“ shrnuje dosavadní spolupráci Ing. David Ryčl, marketingový ředitel BEDNAR FMT.

Koncepce krátkých diskových podmítačů je u všech výrobců skoro stejná. Přesto značka BEDNAR nabízí svým zákazníkům o mnoho více – máme pro vás hned DESET SILNÝCH DŮVODŮ, PROČ SWIFTERDISC

NA NOVÉM ZÉLANDU VÍ, CO JE DOBRÉ

Velmi oblíbeným produktem novozélandských zemědělců jsou širokozáběrové podmítače SWIFTERDISC. Kolegové z 4AG zpracovali na svém webu velmi pěknou aktualitu s názvem „10 DŮVODŮ, PROČ SI VYBRAT DISKOVÝ PODMÍTAČ SWIFTERDISC“. Její překlad vám dnes přinášíme.

Podmítače SWIFTERDISC lze v případě potřeby využít i pro předseťovou přípravu…

… skvělou práci však odvádí v podmítce, pro kterou jsou primárně určeny

Každého jistě napadne, že všechny diskové podmítače krátké koncepce jsou skoro stejné. Širokozáběrové diskové podmítače různých výrobců vypadají téměř podobně a dělají skoro stejnou práci, že? Níže se můžete přesvědčit o 10 důvodech, proč má BEDNAR SWIFTERDISC zasloužený náskok před konkurencí. 10 DŮVODŮ, PROČ SI VYBRAT DISKOVÝ PODMÍTAČ SWIFTERDISC

  1. HYDRAULICKY STAVITELNÁ OJ
Hydraulický píst oje umožňuje excelentní kopírování terénu. Odstraňuje napětí působící na oj stroje, a pohlcuje rázy i při vysokých pracovních rychlostech.
  1. PŘEDNÍ PODPĚRNÁ KOLA
Přední podpěrná kola zaručují dosažení skvělé práce disků i při vysokých pracovních rychlostech v rozmezí 12–18 km/hod. Podpěrná kola uložená před první řadou disků přesně kopírují terén a udržují konstantní a rovnoměrnou pracovní hloubku.
  1. SYSTÉM TWIN – DISC
Jedna slupice pro dva disky poskytuje vysokou průchodnost materiálu. Posklizňové zbytky mohou lehce protékat strojem (velké množství slámy, posklizňové zbytky po kukuřici na zrno,…). Všechny ostatní diskové podmítače mají jednu slupici pro jeden disk. Takové řešení omezuje průtok materiálu zejména ve vlhkých podmínkách nebo při velkém množství posklizňových zbytků.
  1. INTEGROVANÁ NÁPRAVA
Integrovaná náprava zajišťuje vyrovnané těžiště. Náprava umístěná za zadními pěchy u konkurenčních strojů vytváří efekt „kyvadla“. Dochází k nechtěnému houpání stroje a tím k nerovnoměrné práci zadních pěchů. Integrovaná náprava navíc zabezpečuje lepší zatáčení během transportu a snižuje poloměr otáčení na souvrati.
  1. AGRESSIVE DISKY
SWIFTERDISC lze osadit dvěma variantami disků. Agressive disky o průměru 520 nebo 560 × 5 mm nabízejí lepší řezací a míchací efekt než klasické konkávní disky. Rozdíl v práci disků je patrný obzvláště při zpracování velkého množství posklizňových zbytků.
  1. VELKÁ MEZERA MEZI PRACOVNÍMI ORGÁNY
Velká mezera 120 cm mezi zadní řadou disků a pěchů poskytuje větší prostor pro uložení půdy na povrch. Toto řešení brání hromadění hmoty na válcích a jejich následnému ucpání.
  1. JIŠTĚNÍ GUMOVÝMI SEGMENTY
Uchycení dvou disků pomocí jedné slupice poskytuje dvojnásobný prostor pro jištění pryžovými segmenty. Gumové segmenty pohlcují rázy vznikající při zpracování půdy. Podmítač pracuje rychle a bez údržby i ve velmi náročných podmínkách. Guma je vysoce kvalitní s dlouhou životností.
  1. POSTAVENÍ ZADNÍCH PĚCHŮ
Rozložení zadních pěchů do dvou řad poskytuje větší stabilitu při vysokých rychlostech než u jedné řady a také eliminuje mezeru, která vzniká u strojů s dvěma válci v jedné řadě. Hydraulické nastavení pracovní hloubky je spojeno s předními podpěrnými koly. Každá změna pracovní hloubky je automaticky nastavena ve spojitosti s předními podpěrnými koly.
  1. KVALITNÍ ZPRACOVÁNÍ
Hlavní nosný rám a boční rámy jsou zhotoveny z vysoce kvalitních materiálů. Použití kvalitních materiálů je důležité pro vysokou odolnost stroje při práci i v extrémních podmínkách.
  1. MOŽNOST OSAZENÍ VÝSEVNÍ JEDNOTKOU ALFA – DRILL
Již při výrobě lze diskové podmítače osadit výsevní jednotkou BEDNAR ALFA – DRILL pro výsev meziplodin a drobnosemenných rostlin při podmítce během jednoho přejezdu. Úspora času a nafty je nezanedbatelná.

Integrovaná náprava, zadní pěchy s překryvem, různé typy disků, velká mezera mezi pracovními orgány. Jedny z mnoha předností diskových podmítačů BEDNAR SWIFTERDISC

Zaujaly vás diskové podmítače BEDNAR SWIFTERDISC a chcete se dozvědět více? Podívejte se na naší kompletní nabídku nebo si poslechněte reference spokojených zákazníků.

S námi je radost hospodařit [email protected] BEDNAR FMT s.r.o.

Galerie

Nejnovější články

Další články
JOY OF FARMING
#
Shop BEDNAR
#
Posklizňové linky
#
Vyhledejte distributora
#
Objednejte předvádění
#
Dealer Area