Menu
×
Co hledáte?
AKTUALITY - NOVINKY

Období podmítek je v plném proudu

Letošní náhlé změny počasí, a především vysoké úhrny srážek, znemožnily obvyklý postup sklizňových prací na řadě míst České republiky. I přesto se zejména díky příznivému počasí v minulých dvou týdnech podařilo sklidit 50 % ploch obilovin. Nyní je tak v plném proudu období podmítek, ve kterém je potřeba pozemky primárně a kvalitně připravit na další založení porostů.

BEDNAR: podmítače pro každého

Pro podmítky značka BEDNAR nabízí rozsáhlé produktové portfolio diskových podmítačů SWIFTERDISC a ATLAS. Informace o jednotlivých rozdílech těchto dvou modelových řad jsme vám přinesli v článku „SWIFTERDISC nebo ATLAS?“. Z těchto dvou modelových řad si tak v závislosti na požadované výbavě dokážete vybrat diskový podmítač vhodný pro vaše podmínky hospodaření. I proto se diskové podmítače BEDNAR řadí mezi velmi úspěšné produkty nejenom na území České republiky ale i v celém světě. Tam je využívají stovky spokojených zákazníků.

Vhodné řešení pro soukromé zemědělce

Pro soukromé zemědělce může být zajímavou volbou modelová řada SWIFTERDISC XN. Jak již z názvu vypovídá, jedná se o nesené diskové podmítače s pracovním záběrem od 3 do 5 metrů. Předností je řada agronomických výhod, volba disků a zadních válců. Vzhledem k jejich kompaktnímu rozměru je samozřejmostí snadná obratnost i na malých pozemcích. Potřebujete-li nesené provedení těžších disků, pro zapravení většího množství posklizňových zbytků, je pro vás vhodnou volbou řada ATLAS AN.

SWIFTERDISC XN o pracovním záběru 3 metry s disky 520 mm

ATLAS AN_PROFI o pracovním záběru 3 metry s disky 620 mm

Vzrůstající zájem o podmítače ATLAS

Velkou oblibu si v řadě zemědělských podniků získávají diskové podmítače ATLAS AO_PROFI. Tyto podmítače s pracovním záběrem od 4,9 do 12,4 metru dokáží zpracovat velké množství posklizňových zbytků zásluhou vysoké průchodnosti rámu a disků o průměru 620 mm. Širokozáběrové provedení těchto podmítačů je vhodné pro traktory s výkonem až 620 koní. Vysoká pracovní rychlost, vysoký výkon traktoru a velký pracovní záběr pak umožnuje dosahovat vysokých denních výkonů – například až 150 ha/den.

Přední opěrná kola a zadní válec pomáhají ke stabilitě stroje

Podmítače ATLAS lze využít i k předseťové přípravě, zvýší se tak využití stroje

Univerzální podmítače SWIFTERDISC

Nízké požadavky na tahový výkon a vysoká univerzálnost využití jsou hlavními přednostmi podmítačů řady SWIFTERDISC. Díky postavení disků do X máte i při vysokých pracovních rychlostech záruku toho, že stroj nijak nedriftuje a zpracovává půdní profil v přesně daném záběru ve stejné linii.

Volitelnou výbavu podmítačů SWIFTERDISC může představovat řezací válec Trash Cutter, který je vhodný pro lepší zpracování posklizňových zbytků řepky ozimé

Snadná obsluha je dána elektrohydraulickým ovládáním stroje (BEDNAR EASY CONTROL)

Sdílejte s námi radost z hospodaření se stroji BEDNAR na Facebooku

Zpracováváte pozemky se stroji značky BEDNAR? Podělte se s námi o svou práci s těmito stroji v naší facebookové skupině Moje půda, můj život. Těšíme se na vaše příspěvky.

Fotografie Michala Jurníčka při práci zachycuje diskový podmítač SWIFTERDISC XE 12400 PROFI

Kombinovaný kypřič TERRALAND DO 6500 na fotografii Rostislava Fikáčka

S námi je radost hospodařit [email protected] BEDNAR FMT s.r.o.

Galerie

Nejnovější články

Další články
JOY OF FARMING
#
Shop BEDNAR
#
Posklizňové linky
#
Vyhledejte distributora
#
Objednejte předvádění
#
Dealer Area