Menu
×
Co hledáte?
AKTUALITY - NOVINKY

Farma Opatov pracuje mnoho let se stroji BEDNAR

Spolupráce společnosti BEDNAR s Farmou Opatov začala pořízením diskových podmítačů DOWLANDS DC 4000, PRECISER PE 5000 a následně ATLAS AO 5000. Od té doby uplynulo již mnoho let a na farmě nyní využívají mnoho strojů značky BEDNAR. Jaké stroje to jsou a další informace o farmě se dočtete v následují reportáži.

Starší model ATLAS AO 5000

BEDNAR Terraland TN 3000 na Farmě Opatov

Farma Opatov

Zemědělský podnik obhospodařuje celkovou zemědělskou plochu 1 500 ha. Pěstují tradiční plodiny jako například ozimou pšenici, řepku a kukuřici na siláž. V areálu farmy se několik let provozuje bioplynová stanice o výkonu 1 200 kW. V menší míře se také věnují živočišné výrobě, jež čítá kolem 80 ks masného plemene skotu, který se stará o spásání travních ploch kolem podniku.

Nový tip diskového podmítače ATLAS AO 6000 PROFI

Pracovní hloubka diskového podmítače se pohybuje od 6 do 16 cm

Stroje BEDNAR na Farmě Opatov

S prvním strojem BEDNAR byli na farmě natolik spokojeni, že se rozhodli pořídit si další. Aktuálně na farmě využívají diskový podmítač ATLAS AO 5000, předseťový kompaktor SWIFTER a prozatím nejnovějším přírůstkem je dlátový pluh TERRALAND TN 3000. V současné době mají objednaný nejnovější diskový podmítač ATLAS AO 6000 PROFI, který měli možnost v průběhu hlavní sezóny vyzkoušet. Stroj na farmě odváděl výbornou práci a byli s ním naprosto spokojení, což vedlo k rychlému rozhodnutí o modernizaci a rozšíření strojového parku o novou generaci diskového podmítače ATLAS.

Moderní ATLAS AO_PROFI

Farma Opatov měla možnost se účastnit testů stroje ATLAS AO 6000 PROFI. Společnost BEDNAR se před samotným prodejem věnuje intenzivnímu testování svých strojů, do kterého zapojuje zemědělské podniky. Jedním z nich byla i Farma Opatov. Ihned jak stroj společnost BEDNAR na farmu přivezla, zapojil se do práce. Diskový podmítač na Farmě Opatov agregovali s kolovým traktorem značky John Deere 8250R. Souprava se pohybovala rychlostí 10 km/h, hloubka podmítky byla nastavena na 10 cm.

ATLAS AO 6000 PROFI povrch pole dokonale urovná

Za tímto přejezdem se ihned sela kukuřice

Obsluha stroje pan Daniel Vyšín se s námi podělil o své hodnocení: ,,Na stroji ATLAS se mi líbí hydraulické nastavení hloubky, které mi nejen usnadňuje práci, ale také šetří čas. Dále stroj nedriftuje díky speciálně postavených disků do písmene „X“. To jsou plusy z mého pohledu obsluhy.“ Doplníme jen, že stroj měl každou slupici disku vybavenou NON-STOP hydraulickým jištěním pomocí pružiny.

S námi je radost hospodařit BEDNAR FMT s.r.o.

Galerie

Nejnovější články

Další články
JOY OF FARMING
#
Shop BEDNAR
#
Posklizňové linky
#
Vyhledejte distributora
#
Objednejte předvádění
#
Dealer Area