Menu
×
Co hledáte?
AKTUALITY - NOVINKY

Zkušenosti se strojem SWIFTERDISC XE_PROFI v podniku Janovský Agro

Nedaleko Týna nad Vltavou se v Jarošovicích nachází rozhlehlý areál zemědělské společnosti Janovský Agro. Jedná se o společnost vlastněnou panem Františkem Janovským, který v této oblasti obhospodařuje 1 300 hektarů zemědělské půdy. Mimo zemědělství se zabývá i poskytováním zemědělských služeb, provozem autoservisu, pneuservisu a spedičními službami.

Václav Liška, vedoucí agroslužeb, u dvojice strojů BEDNAR – kompaktoru SWIFTER SE a širokozáběrového podmítače SWIFTERDISC XE_PROFI

Václav Liška, vedoucí agroslužeb, u dvojice strojů BEDNAR – kompaktoru SWIFTER SE a širokozáběrového podmítače SWIFTERDISC XE_PROFI

Nákup výkonných traktorů vyžadoval odpovídající pracovní nářadí

„V oblasti kolem Týna nad Vltavou hospodaří společnost na 1 300 hektarech zemědělské půdy. Převážně se zabýváme pěstováním řepky, pšenice a triticale. Od roku 2010 provozujeme i vlastní bioplynovou stanici o výkonu 1263 kW, proto na výměře cca 400 ha pěstujeme i kukuřici určenou pro potřeby bioplynky. Z hlediska složení půd se u nás jedná o písčité, těžké půdy s velkým podílem kamení,“ představuje zaměření podniku Václav Liška, vedoucí agroslužeb.

Již sedm let provozují ve společnosti velký pásový traktor a v posledních letech pořídili další dva kolové traktory o výkonu 460 a 500 koní. Za tyto traktory tak začali hledat pracovní nářadí s potřebným pracovním záběrem. „Je pro nás důležitá produktivita a kvalita odvedené práce. Do doby, než jsme pořídili širokozáběrový podmítač SWIFTERDISC XE_PROFI, jsme podmítali se strojem o záběru šest metrů. Z hlediska výkonu, spotřeby paliva a nákladů se tak není v rámci porovnání o čem bavit,“ dodává pan Liška.

Z nabízených typů ovládání stroje vsadili na osvědčené hydraulické ovládání

Z nabízených typů ovládání stroje vsadili na osvědčené hydraulické ovládání

Jedním z požadavků na výbavu bylo i osazení stroje výsevní jednotkou

Jedním z požadavků na výbavu bylo i osazení stroje výsevní jednotkou

Finální volba padla na značku BEDNAR

V podniku v rámci testování vyzkoušeli všechny známé diskové podmítače o pracovním záběru 12 metrů. Proč na základě testování padla volba na stroj značky BEDNAR, vysvětluje pan Václav Liška: „Zapůjčený stroj nás přesvědčil kvalitně odvedenou prací za každých podmínek. Podmítač za sucha díky své váze a geometrii disků je schopen udržet požadovanou pracovní hloubku a kvalitně zapravit posklizňové zbytky. Dalším důvodem pro pořízení stroje od značky BEDNAR byl požadavek na průměr disků 560 mm, smyková lišta a zadní U-RING pěch pro zpětné utužení. Všechny požadavky splnil stroj značky BEDNAR. Mimo jiné jsme požadovali i výsevní jednotku pro zakládání porostů meziplodin.. V této kategorii značka BEDNAR opět nabízí tovární řešení, které konkurence neumí nabídnout.“

V podniku využívají tento podmítač k podmítce po sklizni včetně současného zakládání porostů meziplodin i k předseťové přípravě před setím. K panu Janovskému putoval stroj SWIFTERDISC XE 12400 PROFI v následující specifikaci: disky o průměru 560 mm, kompletní hydraulické ovládání a nastavení stroje, zadní dvojitý U-RING pěch a výsevní jednotka ALFA DRILL 800 včetně rozvodů a aplikačních koncovek.

Mimo stroje SWIFTERDISC XE_PROFI provozují u pana Janovského i předseťový kompaktor SWIFTER SE 12000 a těžký půdní pěch PRESSPACK PT 6000. „SWIFTER SE používáme pro kvalitní přípravu půdy, po letech provozu stroj stále odvádí výbornou práci,“ dodává Liška.

S námi je radost hospodařit.
[email protected]
BEDNAR FMT s.r.o.

Nejnovější články

Další články
JOY OF FARMING
#
Shop BEDNAR
#
Posklizňové linky
#
Vyhledejte distributora
#
Objednejte předvádění
#
Dealer Area