Menu
×
Co hledáte?
AKTUALITY - NOVINKY

Univerzální kypřič VERSATILL VO_Profi ve společnosti REKULTIVACE, a.s.

Je běžné, že se za našimi stroji vydáváme zejména k tradičním zemědělským podnikům. Tentokrát jsme však navštívili stroj VERSATILL VO 6000 Profi společnosti REKULTIVACE a.s., spadající do skupiny SEV.EN ENERGY, která se zabývá sanací a rekultivací území po těžbě hnědého uhlí na Mostecku.

VERSATILL VO_PROFI je široce využitelný stroj pro mělkou podmítku po sklizni, předseťovou přípravu i kypření do střední hloubky až 15 cm. Zkrátka univerzální stroj pro zpracování půdy.

Obnova území po těžbě i zemědělská činnost

Novým majitelem stroje se v roce 2020 stala společnost REKULTIVACE a.s. sídlící v Mostě. Společnost se zaměřuje na úpravu území a obnovení funkční schopnosti krajiny po těžbě uhlí. Kromě toho se však zabývá i tradičním zemědělstvím na cca 634 hektarech. Některé pozemky jsou „standardní pole“, jiné pozemky, převážně louky se nacházejí na území bývalých lomů. Mimo klasické rostlinné výroby se společnost zabývá i chovem skotu.

VERSATILL VO_Profi je šestiřadý kypřič s roztečí jednotlivých slupic 17 cm

V podniku je stroj agregován s traktorem New Holland T7.260 o max. výkonu 260 koní

Univerzální kypřič VERSATILL VO_Profi vyhověl požadavkům

Před nákupem využili možnosti vyzkoušení stroje ve svých podmínkách. Koncepce stroje se líbila, a tak se rozhodli pro jeho pořízení. „Je neuvěřitelné, co ten stroj vydrží a v našem nasazení dokáže. Pozemky po důlní těžbě totiž nejsou běžná pole, stále se jedná o místa, kde v minulosti probíhala povrchová těžba. Na tomto kypřiči oceňuji především možnost hydraulického nastavení z pohodlí kabiny, což umožňuje plynulou jízdu a nastavení podle potřeby,“ říká Ladislav Takács, obsluha stroje. Ve společnosti pracuje stroj VERSATILL VO 6000 Profi o pracovním záběru 6 metrů. Stroj je vybaven v přední části hydraulicky ovládaným páskovým smykem, který umožňuje během jízdy přizpůsobení pracovního úhlu dle potřeby. Šest řad pracovních slupic s roztečí 17 cm se stará o výborné zpracování, promíchání a rozdrobení půdy v celém záběru stroje. Výhodou je do těchto podmínek i horizontální pružinové jištění s vypínací silou 250 kg. Vzadu je na stroji osazen dvojitý pěch U-RING.

Zleva pan Michal Zelenka, referent a technik nákupu, vpravo pan Ladislav Takács, obsluha stroje

Kvůli náročným půdním podmínkám zvolili na kypřič karbidová dláta LONG-LIFE 40 mm s delší životností

Karbidová dláta LONG-LIFE jsou do našich podmínek ideální

Během návštěvy jsme se krátce dostali taktéž k diskuzi o osazení jednotlivých slupic dláty LONG-LIFE. Stroj byl nejprve dodán se standardními dláty 60 mm. Nyní mají stroj již osazen karbidovými dláty LONG-LIFE o rozměru 40 mm. „Tato dláta jsou rozhodně kvalitnější, déle vydrží a do našich podmínek jsou vhodnější. Díky tomu, že mají menší průměr, lépe pronikají do půdy, lépe půdu nabírají a mísí,“ popisuje výhody dlát LONG-LIFE pan Michal Zelenka, technik a referent nákupu společnosti.

Chcete se dozvědět více informací o přednostech stroje VERSATILL VO_PROFI? Podívejte se na video představení tohoto stroje.

S námi je radost hospodařit [email protected] BEDNAR FMT s.r.o.

Galerie

Nejnovější články

Další články
JOY OF FARMING
#
Shop BEDNAR
#
Posklizňové linky
#
Vyhledejte distributora
#
Objednejte předvádění
#
Dealer Area