Menu
×
Co hledáte?
AKTUALITY - NOVINKY

TERRALAND TN jako dlátový pluh i profesionální podrývák

TERRALAND TN jako dlátový pluh i profesionální podrývák

Podrývání je pracovní operací související s rozvojem minimalizačních technologií. Mnohdy totiž dochází spojením různých negativních faktorů k poškození zdravé půdní struktury.

Základem podrývání je provádět tuto pracovní operaci ve správný čas a hlavně ve správně zvolené pracovní hloubce

K poškození zemědělské půdy dochází zejména z důvodu obdělávání půdy v nesprávný čas, vytvářením podorniční vrstvy orbou nebo nepropustné vrstvy vznikající při neustálém zpracování půdy v jedné hloubce. Půdní struktura trpí přejezdy těžkých souprav po pozemku.

Podrývání napomáhá ozdravení půdní struktury

Podrývání dnes již není jen samotnou operací sloužící k odstranění vodních ploch z pozemků, které vznikají z důvodu nepropustnosti. Mnohdy se může zdát, že práce podrýváku není na poli na první pohled vidět. Přínosy podrývání totiž nelze sledovat na samotném povrchu půdy, ale zejména pod povrchem.

Práce dlátového pluhu TERRALAND TN v kombinaci s radlicemi ACTIVE-MIX a hrotovými válci

Práce podrýváku TERRALAND TN v kombinaci s radlicemi ZERO-MIX a Cutpack pěchem

Protože jsme při vývoji našich strojů v blízkém kontaktu se zemědělci, víme, že hloubkové kypření není vždy správně zvolenou pracovní operací. Zejména v letních měsících totiž může docházet ke ztrátě toho nejcennějšího, co v posledních horkých letech na polích máme – půdní vláze. S uvedením kombinovaného disko-dlátového pluhu TERRALAND DO jsme zemědělcům nabídli možnost výbavy těchto strojů v provedení s radlicemi ACTIVE-MIX pro hloubkové kypření a novým typem ZERO-MIX pro podrývání bez aktivního míchání půdy. V kombinaci s těžkým ocelovým pěchem Cutpack se ukázala tato varianta jako velmi přínosná.

Nové možnosti výbavy pro stroje TERRALAND TN

Pro rok 2021 uvádíme na trh provedení radlic ZERO-MIX s negativním úhlem pro nejrozšířenější modelovou řadu dlátových pluhů TERRALAND TN. Pasivní dláta ZERO-MIX mají šířku 60 mm. Nabízíme je v provedení s křídly 250 mm, variantou krtek nebo bez křídel. Výhodou radlic ZERO-MIX je, že ani při práci ve velké hloubce nedochází k vynášení neúrodných vrstev půdy do svrchní části. Tyto radlice budou proto k dispozici pouze v kombinaci se zadním těžkým ocelovým válcem Cutpack, který na pozemku vytváří zvrásněný povrch. Zvětší tak plochu umožňující vsakování vody do půdy.

Rám stroje TERRALAND TN osazený slupicemi ZERO-MIX s negativním pracovním úhlem

Těžký ocelový Cutpack pěch se stará o finální konsolidaci povrchu a vytváří zvrásněný povrch

Jeden rám, dvě různé výbavy

Hlavní výhoda pro zákazníka spočívá v možnosti zaměnění obou variant radlic i válců na jednom rámu. Když se rozhodnete pro nákup dlátového pluhu TERRALAND TN s radlicemi ZERO-MIX a Cutpack pěchem, můžete tyto pracovní orgány kdykoliv vyměnit za radlice ACTIVE-MIX s hrotovými válci. Kromě dlátových pluhů TERRALAND TN, TN_PROFI a TO najdete toto provedení s významnými agronomickými přínosy i u kombinovaných strojů TERRALAND DO a ACTROS RO.

Chcete se o přínosech stroje TERRALAND TN s radlicemi ZERO-MIX dozvědět více? Navštivte speciální microsite věnovanou novinkám a inovacím BEDNAR pro rok 2021.

S námi je radost hospodařit [email protected] BEDNAR FMT s.r.o.

Galerie

Nejnovější články

Další články
JOY OF FARMING
#
Shop BEDNAR
#
Posklizňové linky
#
Vyhledejte distributora
#
Objednejte předvádění
#
Dealer Area