Menu
×
Co hledáte?
AKTUALITY - NOVINKY

Společnost BEDNAR roste už 2 roky po sobě o více než 30 %, říká obchodní ředitel Jan Bednář

Loni jsme znovu potvrdili svou významnou roli na trhu výrobců závěsné zemědělské techniky. Ve fiskálním roce 2021/2022 jsme vykázali obrat 3,56 mld., což znamenalo meziroční nárůst o 31 %. V uplynulé sezóně 2022/2023 dosáhl už 4,8 mld. Rostli jsme tedy o dalších 34 %. Za tento úspěch vděčíme hlavně obrovské poptávce po secích strojích.

Nedávno skončený hospodářský rok byl zdaleka nejúspěšnější v celé historii naší společnosti. Prodeje strojů trhaly dosavadní rekordy. Opět tak vzrostl i celkový obrat. Do naší dealerské sítě se zapojují silní partneři a výroba naopak prochází stabilizací.

Posílení na zámořských trzích

V uplynulém roce jsme v rámci dlouhodobé strategie podnikli další kroky na zámořských trzích, jako je Austrálie, Afrika nebo Severní Amerika. V Austrálii se nám podařilo v rámci jednoho roku vybudovat dealerskou síť, která nyní pokrývá významné zemědělské oblasti. Velmi dobře jsme si vedli i v prodejích na území jižní Afriky, kde se stroje BEDNAR těší stále většímu zájmu.

Nové spolupráce v Americe

Na americkém trhu nás těší nová spolupráce s importérem, který prezentoval stroje BEDNAR na nejvýznamnějších zemědělských výstavách USA a objednal již desítky strojů. Chystáme je na sezónu 2024.

Stabilizace situace na Ukrajině a obnovení státního pojištění

Podařilo se stabilizovat situaci na Ukrajině, která se před vypuknutím války řadila mezi našich TOP 5 trhů. Ukrajinu jsem v roce 2023 několikrát osobně navštívil a místní zemědělci strojům BEDNAR věří, splňují jejich požadavky. Obnovení státního pojištění EGAP také významně pomohlo ke zvýšení předsezonních objednávek a zajištění dodávek strojů pro rok 2024.

Nejvýznamnější trhy v loňském roce

V roce 2023 byly pro společnost BEDNAR FMT nejvýznamnější trhy (na základě obratu) následujících zemí: Francie, Česká republika, Polsko, Litva, Austrálie a Rumunsko.

Jedna z nejvýznamnějších výstav v historii BEDNAR: AGRITECHNICA

V uplynulém roce jsme se sami nebo prostřednictvím našich obchodních partnerů prezentovali na desítkách, možná v součtu až na stovkách výstav, polních dnů nebo seminářů. Všem za tuto práci patří upřímné poděkování.

Nejvýznamnější výstavou, která odstartovala i nový obchodní rok 2024, byla AGRITECHNICA. Jsem velmi rád, že jsme se na této výstavě opět prezentovali. Byla to pro nás jedna z nejdůležitějších výstav v historii.

Zatímco poptávka na trhu se zemědělskou technikou klesá, my jsme uvedli další nové stroje. Na výstavě AGRITECHNICA jsme představili řadu novinek. Nové typy univerzálních kypřičů, secí stroje pro odlišné technologie nebo rozšíření výrobního portfolia o nové pracovní záběry.

Úspěšné secí stroje a univerzální kypřiče

Hlavně univerzální kypřič FENIX FO_PROFI a secí stroje MATADOR MO, DIRECTO NO nám nastartovaly nové objednávky na rok 2024. Uvedené stroje jsme poctivě testovali poslední tři roky v řadě evropských zemí. Na základě testování jsme odstranili nedostatky. Obchodním partnerům jsme tak představili produkt, který je 100% připravený k prodeji.

Jsem vděčný za další velmi úspěšný rok. K posílení image naší společnosti přispěla i akce 24 HOURS RECORD, která měla globální dopad. Důvěra zákazníků a našich obchodních partnerů nám určitě pomůže překonat rok 2024, ve kterém dochází k ochlazení poptávky. Stojí za ní mimo jiné krize v oblasti výkupních cen komodit nebo rostoucí náklady prvovýrobců.

S námi je radost hospodařit.
[email protected]
BEDNAR FMT s.r.o.

JOY OF FARMING
#
Shop BEDNAR
#
Posklizňové linky
#
Vyhledejte distributora
#
Objednejte předvádění
#
Dealer Area