Menu
×
Co hledáte?
AKTUALITY - NOVINKY

Speciál ROW-MASTER RN_S na cukrovou řepu ve společnosti UNIAGRO

Společnost UNIAGRO, s.r.o. sídlí v obci Zaloňov v Královehradeckém Královéhradeckém kraji, podnik hospodaří na výměře přibližně 1 400 hektarů a zabývá se pěstováním cukrové řepy, obilovin, hrachu i máku. Mimo tradiční odvětví rostlinné výroby se podnik věnuje i chovu dojného skotu.

Obsluha stroje, pan Tomáš Bartoš, oceňuje na novém stroji především uživatelskou jednoduchost

Během naší návštěvy jsme stroj bohužel nezastihli přímo při práci – přišla náhlá dešťová přeháňka. Využili jsme proto možnosti a popovídali si s obsluhou stroje, panem Tomášem Bartošem, o dosavadních zkušenostech z provozu meziřádkového kypřiče ROW-MASTER RN 9000S v podniku.

„S meziřádkovým kypřičem jsem velmi spokojen. V letošním roce máme cukrovou řepu osetou na výměře 130 hektarů. Za 10hodinovou směnu zpracuji přibližně 30 hektarů. Pracovní rychlost se pohybuje kolem 6,5 km/hod, stroj by zvládl i více, jde ale o výslednou kvalitu práce, aby půda nezahazovala řepu. Záleží na podmínkách a velikosti cukrovky. Obsluha stroje je nenáročná. Je to chytrý stroj – upozorní vás, když je jakýkoliv problém. Perfektní je kamera pro automatické navádění i práce s ním. Oceňuji i nenáročnou údržbu a řešení stroje pomocí bezúdržbových systémů, stejně jako snadné nastavení pracovní hloubky bez nutnosti použití speciálního nářadí. Přenastavení hloubky mi zabere asi 10 minut,“ vysvětluje.

RN_S je vybaven rámem se světlostí 42 cm, lehký rám navíc umožnuje agregaci i s výkonově slabšími traktory

Do Zaloňova si pořídili kypřič v základní výbavě s třemi radličkami a pevnými ochrannými clonami pro každou jednotku, vše je snadno nastavitelné

Obměna linky pro setí a kultivaci cukrové řepy

Nový meziřádkový kypřič do podniku pořídili v roce 2020 v rámci generační obměny linky na cukrovou řepu. „Zakoupili jsme přesný osmnáctiřádkový secí stroj, hledali jsme adekvátní meziřádkový kypřič o stejném pracovním záběru. Volba padla na stroj od společnosti BEDNAR, konkrétně model RN 9000S o pracovním záběru devět metrů,“ říká Ing. Silovský, jednatel podniku. Do podniku si vybrali Row-Master ve výbavě s klasickými radličkami o šířce 150 mm, ochrannými pevnými clonami a automatickým naváděcím systémem CultiCam. Pro druhý přejezd a přihrnutí cukrové řepy v pozdějším stadiu vegetace mají druhou přihrnovací sadu s dláty.

S námi je radost hospodařit [email protected] BEDNAR FMT s.r.o.

Galerie

Nejnovější články

Další články
JOY OF FARMING
#
Shop BEDNAR
#
Posklizňové linky
#
Vyhledejte distributora
#
Objednejte předvádění
#
Dealer Area