Menu
×
Co hledáte?
AKTUALITY - NOVINKY

Nové stroje značky BEDNAR u soukromého zemědělce Zdeňka Širokého

Jsme vždy rádi, když se můžeme potkat se zákazníky, kteří vsadili na kvalitu strojů značky BEDNAR. V tomto případě to však platí trojnásob. Během minulého roku jsme navštívili pana Zdeňka Širokého, soukromého zemědělce, u kterého se v minulém roce zapojily do práce rovnou tři žluté stroje – OMEGA OO 6000L, SWIFTER SO 6000F a FENIX FN 3000L.

Prvním strojem byl kompaktor SWIFTER SO_F

Zdeněk Široký se zemědělstvím zabývá od roku 1992. Hospodaří celkem na 240 hektarech zemědělské půdy, V rámci osevního postupu střídá plodiny jako je ozimá pšenice, sladovnický ječmen, ozimá řepka nebo triticale. Pan Široký uplatňuje na svých pozemcích kombinovanou technologii zpracování půdy, část výměry oře a část pozemků zpracovává pomocí univerzálního kypřiče.

První stroj, který jsem si od značky BEDNAR pořídil, byl předseťový kompaktor SWIFTER SO 6000F. Kompaktor jsem si vybral na základě předvedení a kompletně si jej naspecifikoval podle svých požadavků. Zvolil jsem například zadní dvouřadý crosskill válec o průměru 440 mm, který nabízí možnost nastavení vzdálenosti první a druhé řady válců, z důvodu velmi kamenitých pozemků nebo široké pneumatiky pro stabilnější chování stroje během transportu,“ dodává pan Široký.

Prvním ze strojů BEDNAR se u pana Širokého stal kompaktor SWIFTER SO_F

Prvním ze strojů BEDNAR se u pana Širokého stal kompaktor SWIFTER SO_F

Kompaktor je agregován s traktorem JOHN DEERE o výkonu 143 koní

Kompaktor je agregován s traktorem JOHN DEERE o výkonu 143 koní

Kompaktor je dále vybaven „běžnou konfigurací“ v podobě předního páskového smyku Crushbar, hydraulicky stavitelné tažné oje nebo šípovými radličkami o rozměru 270 mm.

Co nabízí OMEGA ve standardu, mají ostatní za příplatek

Jsme rádi, že na základě spokojenosti s kompaktorem, a především dobré spolupráce s obchodním zástupcem, vsadil pan Široký i na secí stroj značky BEDNAR. „Vlastnil jsem secí stroj jiného výrobce o pracovním záběru 3 metry, Když jsem začal přemýšlet o novém secím stroji, vyzkoušel jsem si stroj i zahraničního výrobce a značky BEDNAR. Věděl jsem, že chci secí stroj o záběru 6 metrů, protože jsem chtěl postavit linku na shodném pracovním záběru. Navíc si většinu prací dělám sám, takže je pro mě zvládnutí jednotlivých pracovních operací v krátkém čase důležité. OMEGA se mi zalíbila a zvolil jsem právě tento stroj, který jsem si opět vybavil příslušenstvím a výbavou, kterou využiji,“ říká k výběru pan Široký.

Secí stroj OMEGA je vybaven dvěma rozdělovacími hlavami s možností vypínaní poloviny pracovního záběru

Secí stroj OMEGA je vybaven dvěma rozdělovacími hlavami s možností vypínaní poloviny pracovního záběru

Ve výbavě nechybí například přední hydraulicky ovládaný páskový smyk Crushbar pro dokonalé rovnání

Ve výbavě nechybí například přední hydraulicky ovládaný páskový smyk Crushbar pro dokonalé rovnání

Pan Široký zvolil secí stroj OMEGA OO 6000L ve verzi s předním páskovým smykem Crushbar, hydraulickým nastavením stroje v podobě hloubky setí, přítlaku secích botek nebo ovládání diskové pracovní sekce. Secí stroj je dále vybaven průtokovými senzory osiva nebo elektronickým vypínáním poloviny pracovního záběru.

„U secího stroje OMEGA se mi líbí například systém kalibrace osiva, kdy se kalibrace provádí v zadní části stroje, není tak potřeba složité kalibraci provádět pod výsevním ústrojím zásobníku. Líbí se mi i velký průměr pneumatikového pěchu, na který jsem byl zvyklý od předchozího secího stroje. Paralelogram secích botek má svou výhodu. Při vzcházení jde vidět, že porost je rovnoměrně založen a rovnoměrně vzchází,“ dodává k prvním dojmům z provozu pan Široký.

S námi je radost hospodařit.
[email protected]
BEDNAR FMT s.r.o.

Nejnovější články

Další články
JOY OF FARMING
#
Shop BEDNAR
#
Posklizňové linky
#
Vyhledejte distributora
#
Objednejte předvádění
#
Dealer Area