Menu
×
Co hledáte?
AKTUALITY - NOVINKY

Jak zlepšit meziřádkovou kultivaci: 5 bodů, ve kterých BEDNAR představuje rozdíl

Zjistěte, jak meziřádkové kypřiče ROW-MASTER společnosti BEDNAR vynikají v meziřádkové kultivaci díky inovativním funkcím.

Ve snaze snížit využívání chemických látek a podpořit udržitelné zemědělské postupy zemědělci stále častěji zvažují mechanické metody likvidace plevelných rostlin. Mezi těmito metodami vyniká meziřádková kultivace. Meziřádková kultivace získává díky svým četným výhodám, minimálnímu poškození plodin a nízkým nákladům vysoké uplatnění.

Jestliže si chcete pořídit svůj první meziřádkový kypřič nebo pokud tyto stroje znáte již řadu let, může být někdy složité se rozhodnout, do kterého stroje investovat. Abychom vám pomohli při rozhodování, připravili jsme si pro vás 5 klíčových bodů, které tvoří rozdíl mezi stroji ROW-MASTER a konkurenty.

1. Nejvyšší světlost rámu na trhu pro odplevelení porostů v nejpozdějších fázích růstu

1. Nejvyšší světlost rámu na trhu pro odplevelení porostů v nejpozdějších fázích růstu

Stroje ROW-MASTER jsou navrženy tak, aby v průběhu sezóny pracovaly v prodlouženém provozu a v posledních týdnech kultivace překonávaly konkurenci. Meziřádkový kypřič ROW-MASTER RN, který se může pochlubit světlostí rámu 80 cm, a strojem RN_PROFI, který nabízí impozantních 90 cm, získáte záruku výjimečné průchodnosti, která umožňuje efektivní plečkování v pozdní fázi růstu u vysokých plodin, jako je například kukuřice nebo slunečnice.

2. Sekční kontrola eliminuje rizika poškození rostlin

2. Sekční kontrola eliminuje rizika poškození rostlin

Meziřádkový kypřič ROW-MASTER RN_PROFI je vybaven automatickým řízením pro každou kultivační jednotku. Na základě údajů z navigačního systému se jednotlivé pracovní jednotky postupně zvedají a spouštějí, čímž se minimalizuje překrývání a poškození plodin, zejména na souvratích. Tato praktická výbava usnadňuje obsluze práci a eliminuje lidské chyby, čímž zvyšuje produktivitu a kvalitu práce.

3. Přizpůsobení stroje fázi růstu zásluhou široké možnosti výbavy

3. Přizpůsobení stroje fázi růstu zásluhou široké možnosti výbavy

Od počátečních fází růstu až do konce vegetačního období se požadavky plodin výrazně mění. Společnost BEDNAR si tuto proměnlivost uvědomuje a zkonstruovala proto odlišné pracovní sekce, které odpovídají jednotlivým fázím růstu. K dispozici jsou standardní dláta, radličky nebo jejich kombinaci. Možná je i varianta polovičních radliček nebo dláta s odhrnovačkou.

4. Přihnojte plodiny minerálními nebo kapalnými hnojivy

4. Přihnojte plodiny minerálními nebo kapalnými hnojivy

Meziřádkové kypřiče ROW-MASTER nabízejí klíčovou přednost – aplikaci hnojiv v průběhu plečkování. Cílená aplikace zvyšuje účinnost hnojiv a umožňuje snížit spotřebu hnojiv – což je obzvláště významná výhoda při vysokých cenách hnojiv. Jako volitelnou výbavu lze pro stroje ROW-MASTER zvolit sadu pro aplikaci minerálních, například čelní zásobník FERTI-BOX FB_F nebo SEED BOX SB. Díky čelnímu zásobníku FERTI-TANK FT však lze aplikovat i kapalná hnojiva. Tato kombinace zajišťuje přesné hnojení přizpůsobené potřebám vašich plodin a optimalizuje výnosy i efektivitu nákladů.

5. Nastavení stroje bez použití speciálního nářadí

5. Nastavení stroje bez použití speciálního nářadí

Na poli může být úprava nastavení stroje podle půdních podmínek nebo požadavků plodin často časově náročná a zdlouhavá, zejména pokud nemáte k dispozici potřebné nářadí. Ve společnosti BEDNAR jsme tomuto problému předešli tím, že jsme vyvinuli uživatelsky přívětivé stroje s nastavením bez použití nářadí. Uživatelsky přívětivé nastavení umožňuje zemědělcům bez námahy upravit nastavení stroje dle aktuálních podmínek, čímž je zajištěn optimální výkon a výsledná kvalita práce. Se stroji BEDNAR ROW-MASTER se můžete bez obav přizpůsobovat měnícím se polním podmínkám, maximalizovat produktivitu a dosahovat vynikajících výsledků.

Všechny tyto drobné detaily jsou důležité a rozhodují při nákupu nového meziřádkového kypřiče. Pokud chcete zjistit všechny vlastnosti ohledně našich meziřádkových kypřičů, podívejte se na jednotlivé produktové stránky. A pokud si chcete stroj nakonfigurovat, můžete vyzkoušet náš BEDNAR konfigurátor.

It’s a joy to farm with us
[email protected]
BEDNAR FMT s.r.o.

JOY OF FARMING
#
Shop BEDNAR
#
Posklizňové linky
#
Vyhledejte distributora
#
Objednejte předvádění
#
Dealer Area