Menu
×
Co hledáte?
AKTUALITY - NOVINKY

Diskový podmítač SWIFTERDISC XN je výborný pomocník pro menší farmáře

Farma paní Kučerové se nachází ve vesnici Zichovec nedaleko města Slaný. Majitelka spolu se svým přítelem zde hospodaří na 150 ha orné půdy. Odpovědi na otázky, v jakých podmínkách farmaří a co je vedlo k pořízení nového diskového podmítače BEDNAR, jsme pro vás připravili v tomto článku.

Agronom a traktorista v jedné osobě, pan Švajka, nedá na diskový podmítač SWIFTERDISC XN 4000 dopustit

SWIFTERDISC je vybaven SEGMENTOVÝM pěchem, který je vhodný do všech typů půd

Diskový podmítač SWIFTERDISC XN

SWIFTERDISC XN 4000 je nesený diskový podmítač, který zvládne rychle a kvalitně podmítnout pozemek do hloubky 12 cm tak, aby co nejdříve začal vzcházet výdrol plodin a semena plevelů. Díky chytrému řešení konstrukce se může po pozemku pohybovat rychlostí 15 km/h. Za pracovní orgány lze volit mezi zubatými disky a A-DISKY, které se lépe zařezávají do půdy v suchém období. Podmítač má oproti konkurenci uchyceny dva pracovní disky na jedné slupici. Proto nepotřebuje tak vysokou tahovou potřebu a má bezkonkurenční průchodnost materiálu. Farma paní Kučerové zvolila za pracovní orgány zubaté disky o průměru 520 mm a těžký segmentový pěch, který je tvořen z masivních ocelových dílů.

Intenzivní mícháni půdy při rychlosti 13 km/h

Podmítač je osazený zubatými disky o průměru 520×5 mm

Levná a efektivní podmítka

Dodaný diskový podmítač SWIFTERDISC XN jsme zastihli při práci v druhé podmítce pšeničného strniště, obsluha a agronom v jedné osobě pan Švajka nám sdělil: „První podmítky provádím do hloubky 5 cm a po pozemku se pohybuji rychlosti 12 km/h. Se záběrem 4 metry zpracuji plochu kolem 40 ha a spotřeba nafty je 6,5 litru na hektar. Při druhé podmítce nastavuji hloubku zpracování na 10 cm, jezdím rychlostí 13 km/h a traktor má spotřebu 8,5 litrů. Struktura pozemků, na kterých hospodaříme, tvoří z 60 % červené půdy.“

Díky velké pracovní rychlosti a těžkým pěchům je pozemek dokonale rovný

SWIFTERDISC XN 4000 je agregovaný s traktorem New Holland T7 o tažné síle 210 koní

Proč zrovna SWIFTERDISC XN 4000

„Diskový podmítač jsme zkoušeli minulý rok po máku v přípravě pod řepky. Ve stejných podmínkách jsme zkoušeli i konkurenci modré a červené barvy. SwifterDisc jako jediný zařízl obě řady disků do tvrdé vrstvy a dokázal zpracovat plochu přesně podle našich představ. V současné době máme zpracovanou výměru kolem 160 ha a jsme maximálně spokojení,“ dodává p. Švajka s úsměvem.

O rodinné farmě

Na farmě se z velké části pěstuje pšenice, která zabírá plochu 90 hektarů, dále se do osevního plánu zahrnuje ozimá řepka 40 ha v malé míře mák a hořčice. Letošní výnosy byly u pšenice 6,8 t z hektaru a u řepky 4,3 t a v době naší návštěvy chybělo sklidit jen 20 ha hořčice.

S námi je radost hospodařit BEDNAR FMT s.r.o.

Galerie

Nejnovější články

Další články
JOY OF FARMING
#
Shop BEDNAR
#
Posklizňové linky
#
Vyhledejte distributora
#
Objednejte předvádění
#
Dealer Area