Menu
×
Co hledáte?
AKTUALITY - NOVINKY

Technika BEDNAR v podniku CETA s.r.o. Kobeřice

Nedaleko polských hranic a přibližně 15 kilometrů od města Opava se nacházejí Kobeřice. V této obci, ve významné řepařské oblasti, sídlí společnost CETA s.r.o., jeden z dlouhodobých uživatelů techniky značky BEDNAR v tomto regionu. Mimo strojů TERRALAND, SWIFTER a GALAXY začaly od letošního léta v podniku pracovat i prutové brány STRIEGEL-PRO PN.

Vlevo agronom podniku Ing. Jan Panoc, ředitel Ing. Pavel Veselský a obchodní zástupce Petr Langa ml. společnosti STROM Praha (středisko Opava) u nejmladšího stroje značky BEDNAR v podniku, prutových bran STRIEGEL-PRO PN 9000

Různorodá plodinová skladba i typy půd

Společnost CETA s.r.o. hospodaří na 1 500 hektarech zemědělské půdy. Skladba půd je značně rozmanitá – od lehčích po těžší, od písku až po jíly. „Významnou plodinou v osevním postupu je pšenice, pěstujeme přibližně 450 hektarů s výnosem 7–8 t/ha. Dále řepka ozimá na 300 hektarech, ječmen, cukrová řepa, kukuřice a pícniny,“ popisuje plodinovou skladbu Ing. Jan Panoc, agronom podniku.

K velké spokojenosti slouží v podniku CETA s.r.o. dlátový pluh TERRALAND TN_PROFI

Dlátový pluh TERRALAND TN_PROFI je využit i pro zpracování utužených kolejových řádků a souvratí

TERRALAND TN_PROFI se osvědčil pro zpracování půdy pro cukrovou řepu

V Kobeřicích uplatňují již více než 10 let bezorebnou technologii zpracování půdy. Jedním ze strojů, které pro tuto technologii v podniku využívají, je dlátový pluh TERRALAND TN_PROFI. „S dlátovým pluhem TERRALAND TN_PROFI zpracováváme celou plochu pod cukrovou řepu. Po sklizni proběhne podmítka, rozmetání a zapravení hnoje a následně hloubkové prokypření strojem TERRALAND, přibližně do hloubky v rozmezí 30–40 cm. TERRALAND využíváme i pro splnění protierozních opatření, zpracování utužených souvratí a kolejových řádků,“ dodává agronom.

Problém, který v podniku dlouhodobě vnímají, je nerovnoměrné rozprostření posklizňových zbytků

Problém, který v podniku dlouhodobě vnímají, je nerovnoměrné rozprostření posklizňových zbytků

Na přípravu půdy s kompaktorem SWIFTER SO_F

Přípravu půdy obstarává v podniku předseťový kompaktor SWIFTER SO_F. Dle slov agronoma oceňují na tomto stroji především precizní přípravu s ideální velikostí půdních částic. Kompaktor z půdy nedělá prach, který by se po deštích změnil v tvrdou krustu.

Prutové brány jsou vybaveny předními řezacími TURBO coultery, které narušují posklizňové zbytky a přispívají k vyšší kvalitě práce

Brány STRIEGEL-PRO PN jsou agregovány s traktorem o výkonu 230 koní. Díky tomu je zaručena potřebná vysoká pracovní rychlost

Řešení posklizňových zbytků s využitím prutových bran STRIEGEL-PRO PN

Nejmladším přírůstkem jsou v podniku prutové brány STRIEGEL-PRO PN 9000 o záběru 9 metrů. „Rovnoměrné rozprostření posklizňových zbytků je problém nejenom u sklizňových strojů s velkým pracovním záběrem. Tento problém dlouhodobě vnímáme i u menších pracovních záběrů. Shluky posklizňových zbytků jsou ideálním prostředím pro rozvoj chorob, daří se zde hlodavcům. Abychom zkvalitnili i následné zpracování půdy, zakoupili jsme pro tuto pracovní operaci prutové brány, od kterých si slibujeme vyřešení tohoto problému,“ popisuje nákup stroje Ing. Pavel Veselský, ředitel podniku.

S námi je radost hospodařit [email protected] BEDNAR FMT s.r.o.

Galerie

Nejnovější články

Další články
JOY OF FARMING
#
Shop BEDNAR
#
Posklizňové linky
#
Vyhledejte distributora
#
Objednejte předvádění
#
Dealer Area