Menu
×
Co hledáte?
AKTUALITY - NOVINKY

SWIFTERDISC XE zvítězil v nelehké konkurenci

V průběhu září jsme navštívili společnost Lupofyt s.r.o., Chrášťany, která patří mezi nejvýznamější zemědělské podniky v okresu Rakovník, v západních Čechách. Společnost se pro letošní rok rozhodla investovat nemalé prostředky do nových technologií pro zpracování půdy, jednou z nejvýznamnějších položek byl i širokozáběrový diskový podmítač. Po důkladném testování se v Lupofytu nakonec rozhodli pro koupi 8mi metrové verze SWIFTERDISCU XE.

Společnost hospodaří na 1940 ha orné půdy a zabývá se výhradně rostlinnou výrobou, přičemž převažuje pěstování olejnin, řepka se pěstuje na 780 hektarech a mák zaujímá plochu přes 350 hektarů. „Výnosy jsou každoročně ve společnosti vyšší než je celkový průměr okresu, dodržujeme veškeré agrotechnické termíny a vysoce kvalifikovaný tým pracovníků společně s moderní technikou nám to umožňuje,“ vysvětluje agronom společnosti, Jaroslav Mikoláš.

Ideální agregace s traktorem Case Magnum o výkonu 310 koní dosahuje rychlostí přes 13 Km/ hod při průměrné spotřebě 4,5 l/haOMEGA OO 3000 L.

Obsluha stroje pan Milan Hlaváček je se strojem nadmíru spokojen. Vyzdvihl především jeho stabilitu ve vysokých pracovních rychlostech.

Precizní srovnání povrchu… Veškeré podmítky a přípravdu půdy obstarávaly do začátku letošního léta dosluhující stroje, které svou výkonností již nestačily novým secím strojům, které byly zakoupeny na začátku roku. Pro testování nových širokozáběrových podmítačů si podnik vybral celkem 4 stroje, včetně našeho zástupce. Při naší návštěve pracoval SWIFTERDISC XE na 30 ha poli při druhé podmítce po řepce, hloubka zpracování byla nastavena na 8 cm a pole bylo po jednom přejezdu připraveno na setí. „Ani jeden z testovaných strojů nedosáhl tak precizní kvality srovnání povrchu, jako je tomu u SWIFTERDISCU, oceňuji zejména kvalitní rozbití hrud díky zadnímu válci V-ring,“ doplňuje Jaroslav Mikoláš.

Disky 520×5 mm s konstantní geometrií zajišťují kvalitní, rychlou, levnou podmítku do 12 cm.

Ze všech testovaných strojů dosáhl SWIFTERDISC nejlepšího urovnání povrchu a perfektního rozbití hrud díky zadnímu válci V-ring.

Vysoký denní výkon… „Stroj agregujeme s traktorem CASE IH Magnum 310, nedělá mu problém ani v kopcovitých terénech dosahovat rychlosti přes 13 km/h, přičemž spotřeba se v průměru dostane na 4,5l/ha! Co musím vyzvednout jako velké plus stroje, ve srovnání s konkurencí, je jeho stabilita a pevnost i při vyšších rychlostech, stroj neskáče, pracovní hloubku udržuje rovnoměrně po celém profilu a díky vysokým pracovním rychlostem dosahuje perfektní zaklopení rostlinných zbytků, nemluvě o vysokém denním výkonu, kdy jsme schopni zpracovat přes 65 hektarů.“ Traktorista Milan Hlaváček si pochvaluje zejména kompaktnost celého stroje při přepravě, vzdálenosti mezi středisky jsou totiž i přes 30 km a malé kompaktní rozměry jsou důležité.

Složení stroje SwifterDisc XE směrem vpřed na tažnou oj nabízí komfortní řešení přepravních rozměrů.

Vysoká pracovní rychlost 13km/h je základem dobré podmínky.

Spokojenost na všech stranách Návštěva v Lupofytu Chrášťany nám zanechala příjemné dojmy z kvalitně odvedené práce diskového podmítače SWIFTERDISC XE. Stroj by měl provádět veškeré první podmítky i přípravu před setím, takže doufáme, že spokojenost s prací vydrží i nadále.

Ing. David Ryčl

Galerie

Nejnovější články

Další články
JOY OF FARMING
#
Shop BEDNAR
#
Posklizňové linky
#
Vyhledejte distributora
#
Objednejte předvádění
#
Dealer Area