Menu
×
Co hledáte?
AKTUALITY - NOVINKY

Společnost Kladrubská a.s. má dlouholeté zkušenosti s dlátovým pluhem TERRALAND TO 6000 HM

Kladrubská a.s. hospodaří v okrese Rokycany na výměře 4 700 ha zemědělské půdy. Před třemi lety se rozhodl zakoupit dlátový pluh TERRALAND TO 6000 HM a nahradit jím konkurenční značky. Proč došlo na toto rozhodnutí? Jak se jim s dlátovým pluhem značky BEDNAR pracuje? To vám přinášíme společně s dalšími informacemi o podniku v této reportáži.

Obsluha dlátového pluhu TERRALAND TO Jiří Suchý

TERRAND TO 6000 HM agregovaný s traktorem Case 620 Quadtrac

Hospodaření akciové společnosti Kladrubská

Společnost Kladrubská je dceřiná společnost akciové společnosti PRIMAGRA a zároveň je členem koncernu AGROFERT, a.s. Ve svém regionu hospodaří na 4 700 ha zemědělské půdy a zaměstnává 91 lidí. Z celkové výměry zemědělské půdy mají 4 053 ha orné půdy, na které pěstují pšenici (1 027 ha), ozimou řepku (575 ha), ozimý ječmen (430 ha), kukuřici (750 ha) a další plodiny. Zbytek jejich výměry zaujímají louky a pastviny. Živočišná výroba ve společnosti je zaměřena na chov skotu holštýnského typu s tržní produkcí mléka. Jejich základní stádo čítá cca 990 kusů dojnic. Dále mají v podniku bioplynovou stanici o instalovaném elektrickém výkonu 999 kW a tepelném výkonu 1039 kW.

Dlátový pluh TERRALAND TO umožňuje intenzivní hloubkové zpracování půdy až do hloubky 55 cm

Práce s TERRALANDEM TO je chytrá alternativa orby díky jedinečné konstrukci pracovních těles s výraznou úsporou nákladů

Důvod pořízení dlátového pluhu TERRALAND TO

Ve společnosti řadu let obdělávali půdu orbou. Z toho důvodu měli ve 25 cm utuženou půdu a hledali řešení, jak ho odstranit. Zjistili, že musejí přejít na hloubkové zpracování půdy a začali zkoušet dlátové pluhy různých výrobců. Od té doby uběhlo několik let a dnes využívají pouze dlátový pluh značky BEDNAR. Agronom Pšenička dále doplňuje: ,,Od doby, kdy jsme začali hloubkově zpracovávat půdu, jsme ušli obrovský kus cesty. Dnes máme na dvoře několik dlátových pluhů o pracovním záběru 3 m od konkurenčních firem. S nimi jsme po zakoupení TERRALANDU TO 6000 HM jsme přestali úplně pracovat. Dlátový pluh značky BEDNAR zvládne takové množství práce výborné kvality, že staré podrýváky již nepotřebujeme. Nemáme ani potřebu používat radličkové podmítače. Se stávajícím zpracováním půdy jsme velice spokojeni a spolupráce se společností BEDNAR je na špičkové úrovni.‘‘

Práce s TERRALANDEM TO je chytrá alternativa orby díky jedinečné konstrukci pracovních těles s výraznou úsporou nákladů

Práce s TERRALANDEM TO je chytrá alternativa orby díky jedinečné konstrukci pracovních těles s výraznou úsporou nákladů

Hodnocení obsluhy stroje

K agronomovi se dále přidal Jiří Suchý, obsluha stroje a sdělil nám, jak se mu se strojem pracuje: ,,Dlátový pluh se u nás vůbec nezastaví. Na traktoru jezdíme dva a střídáme se po dvanácti hodinových směnách. Stojíme jen kvůli tankování nebo výměně ostří.“ „S dlátovým pluhem BEDNAR jezdím třetí rok a z pozice obsluhy musím říci, že práce je mnohem rychlejší s pohodlnější než u pluhu. Se soupravou jezdím rychlostí kolem 9 km/hod a pracovní hloubku mám nastavenou na 35 cm. Denně jsem schopný zpracovat plochu 25-30 ha. To samozřejmě záleží na aktuálních podmínkách,“ dodává na závěr naší návštěvy pan Suchý.

S námi je radost hospodařit. [email protected] BEDNAR FMT s.r.o

Galerie

Nejnovější články

Další články
JOY OF FARMING
#
Shop BEDNAR
#
Posklizňové linky
#
Vyhledejte distributora
#
Objednejte předvádění
#
Dealer Area