Menu
×
Co hledáte?
AKTUALITY - NOVINKY

Představujeme nový podmítač SwifterDisc XE

Jednou z dalších našich letošních novinek, kterou jsme pro Vás připravili, je širokozáběrový diskový podmítač krátké koncepce s názvem SwifterDisc XE. Tím se rozšířila nabídka našich krátkých diskových podmítačů SwifetrDisc na pracovní záběry začínající na 3m a končící na 12m. Podmítač SwifterDisc XE nabízíme v pracovních záběrech záběry 8,10 a 12m, které stroj předurčují k vysokým denním výkonům. Tím výrazně napomáhá vyšší produktivitě práce v rostlinné výrobě a minimalizaci nákladů. Již v průběhu jarních prací se stroj aktivně zapojoval do příprav na několika místech České a Slovenské republiky, kde se setkal s kladnými ohlasy. Pokud si přejete vyzkoušet podmítač na své farmě, kontaktujte naše teritoriální manažery (kontakty níže).

Podmítač SwifterDisc XE Vám nabízí:

  • záběr 8, 10 a 12m -> vysoké denní výkony při nízké spotřebě pohonných hmot
  • skládání směrem dopředu -> i přes velký pracovní záběr malé transportní rozměry
  • jednoduchou konstrukci-> vysoká životnost a eliminace vzniku případných poruch
  • individuální uchycení disků na slupici -> zabraňuje ucpávání
  • 2 řady vykrajovaných disků 520 x 5 mm -> agresivní vstup do půdy a intenzivní řezání rostlinných zbytků
  • ochranu každé slupice bezúdržbovým systémem 4 silentbloků
  • 6 variant utužovacích válců -> snadno přizpůsobíte stroj svým podmínkám
  • vysoký drobící efekt – je dán vykrajováním disků a vysokými obvodovými rychlostmi
  • nízký požadavek na tažnou sílu díky vhodnému rozmístění pracovních orgánů
  • vysoká pracovní rychlost – dána konstrukcí stroje ( odpružení disků i celé sekce, kvalitní ložiska…)
  • uživatelský komfort -> disky uchyceny bezúdržbovými ložisky, chráněny bezúdržbovým jištěním, možnost
  • hydraulického nastavení pracovní hloubky

SwifterDisc využijete pro:

  • rychlou nízkonákladovou podmítku ihned po sklizni
  • přípravu seťového lůžka po kypření, nebo orbě
  • intenzivní zpracování a zapravení i při velkém množství rostlinných zbytků- vykrajované disky agresivně vstupují do půdy, krájí rostlinné zbytky a rovnoměrně je zapravují, aniž by docházelo k jejich ucpávání
  • řízené vzcházení výdrolu a plevele- díky kombinaci kvalitního mělkého zpracování disky a optimálního utužení zadním válcem

Univerzální využití – podmítka a předseťová příprava

Kompaktní transportní rozměry (šířka 3m, výška 3.7m)

Konstantní pracovní úhel a jednoduché jištění

Jištění bezúdržbovým systémem 4 silentbloků ochrání každou slupici.

SwifterDisc XE je moderní typ podmítače, jehož hlavními pracovními orgány jsou vykrajované disky 520 x 5 mm doplněné zadním válcem dle výběru. Jako doplněk je možné zvolit přední hydraulický páskový smyk vhodný hlavně pro předseťovou přípravu. Jištění každého z disků zabezpečuje individuální bezúdržbový systém silentbloků, který je jednoduchým a uživatelsky přívětivým řešením ochrany slupice proti poškození v případech setkání s pevnou překážkou. Vykrajované disky ve tvaru komolého kužele, zaručující stále stejnou kvalitu práce i při jejich opotřebení. Na obrázku níže můžete vidět, že tvar disku je navržen tak, aby i při jeho opotřebení zůstává pracovní úhel vůči půdě stejný.

Disky ve tvaru komolého kuželu eliminují vliv opotřebení na kvalitu práce.

Univerzální využití

Hlavní myšlenkou SwifterDiscu je využít stroj co nejvíce během roku. Proto je navržen tak, aby byl dobrým pomocníkem nejen při první podmítce, ale také při předseťové přípravě. Rychlá a levná podmítka následující v co nejkratším čase po sklizni okamžitě přeruší kapilaritu, čímž zabránění úniku vláhy potřebné pro nastartování růstu nového výsevu a to zejména v letních měsících. Při první podmítce následující ihned po sklizni je nutný dostatečný tlak na půdu, který je dosažen díky zadnímu utužovacímu válci (6 variant válců). Ten přitlačí půdu k výdrolu (popř.plevelům) a vytvoří tak optimální podmínky pro jeho rovnoměrný růst, vhodný pro následné efektivní ošetření pozemků glyfosátem. V případě, že Vám to půdní struktura umožní, můžete podmítač SwifterDisc efektivně využít i na předseťovou přípravu. Tak kvalitně zpracujete pouze povrchovou vrstvu půdy, čímž ušetříte jarní vláhu z nižších půdních profilů a připravíte kompaktní seťové lůžko při vysoké výkonnosti.

Jednoduchá konstrukce stroje pro dlouhou životnost.

Vysoké pracovní rychlosti a široký záběr= výkonný pomocník.

Je libo hydraulický smyk?

SwifterDisc je možné vybavit hydraulickým předním páskovým smykem, který je důležitý, jak v případě předseťové přípravě ke stržení hrubé brázdy, tak lze velmi úspěšně využít i pro druhé podmítky, přičemž v kombinaci s těžším typem zadních utužovacích válců je dosaženo dokonale rovného podmítnutého pozemku.

Velký výběr z nabídky utužovacích válců.

Přední páskový smyk ideální pro předseťovou přípravu.

V případě Vašeho zájmu o odzkoušení stroje STROM SwifterDisc XE popř. jiného typu neváhejte kontaktovat některého z našich oblastních manažerů:

David Ryčl (střední, severní, východní Čechy) Vojtěch Němec (západní, jižní Čechy) Jiří Kvasnička (Morava)

Galerie

Nejnovější články

Další články
JOY OF FARMING
#
Shop BEDNAR
#
Posklizňové linky
#
Vyhledejte distributora
#
Objednejte předvádění
#
Dealer Area