Menu
×
Co hledáte?
AKTUALITY - NOVINKY

Atlas v ZOD Potěhy

V červenci tohoto roku jsme zachytili při práci soupravu traktoru John Deere 9570RT v agregaci s diskovým podmítačem Atlas AM 12000. Oba stroje společně dodalo do podniku ZOD Potěhy naše středisko Habry, jak jim práce šla si můžete prohlédnout ve fotogalerii i na videu.

Čtyři stroje BEDNAR

Podnik ZOD Potěhy má své sídlo v obci Potěhy, která se nachází pár kilometrů od Čáslavi. Obhospodařuje více než 3 300 hektarů, na kterých zde pěstují převážně obiloviny, řepku, kukuřici na zrno i siláž a také cukrovou řepu. Potěžské družstvo se také ve velké míře zabývá živočišnou výrobou, kterou zahrnuje chov Holštýnského skotu a prasat. Ve strojovém parku mají v Potěhách převážně techniku John Deere, a to přes deset traktorů od menších řad až po pásový traktor 9570RT. Co se týče závěsné techniky, mají zde již čtyři stroje Bednar. Jedná se o dva dlátové pluhy Terraland TN 3000 a TO 6000, spolu s novým pásovým traktorem byl dále zakoupen Swifter SM 14000 a Atlas AM 12000. Právě diskový podmítač Atlas o záběru 12 metrů jsme zastihli při podmítce řepkové strniště těsně po sklizni.

Dlátový pluh Terraland TO6000 jsme dodali v srpnu 2015.

Podmítka řepkového strniště byla prováděna v těsném závěsu za sklízecími mlátičkami.

Diskový podmítač ATLAS

Atlas AM 12000 je tažený širokozáběrový podmítač krátké koncepce určený k vysokým denním výkonům, který zvládne podmítku až do 16 cm pracovní hloubky i s větším množstvím rostlinných zbytků. Podmítač má zubaté disky o rozměru 620 mm, na tomto modelu je jich celkem 96 a všechny jsou uloženy v axiálních kuličkových, bezúdržbových ložiskách. Pracovní šířka je, jak již název napovídá 12 metrů, a i tento záběr lze složit do přepravní šířky 3 metry díky systému Bar-Lock. Atlas nabízí možnost práce ve velmi suchých podmínkách díky agresivnímu postavení disků vůči půdě, rozestup disků 25 cm ale na druhou stranu umožňuje práci i ve velmi vlhkých podmínkách. Podmítač má vysoký drobící efekt daný vysokou rychlostí stroje a vysokými obvodovými rychlostmi utužovacích válců. V ZOD Potěhy si práci podmítače velice chválí, spokojení jsou i s ostatními stroji Bednar.

Ing. Iva Vančurová marketingový koordinátor STROM PRAHA a.s. – region Východ

Galerie

Nejnovější články

Další články
JOY OF FARMING
#
Shop BEDNAR
#
Posklizňové linky
#
Vyhledejte distributora
#
Objednejte předvádění
#
Dealer Area