Menu
×
Co hledáte?
AKTUALITY - NOVINKY

9 důvodů, proč je předseťový kompaktor správnou volbou pro přípravu půdy!

9 DŮVODŮ, PROČ JE PŘEDSEŤOVÝ KOMPAKTOR SPRÁVNOU VOLBOU PRO PŘÍPRAVU PŮDY!

Podzimní počasí bylo na řadě míst stejné. Vlivem velkého množství srážek se opozdila sklizeň i následné zpracování půdy. V mnoha podnicích tak museli kromě kombinovaných a univerzálních kypřičů využít pro zpracování půdy pluh, protože podmínky byly opravdu extrémní. Nyní však nastane otázka, jak jedním přejezdem půdu kvalitně připravit a srovnat pro jarní založení porostů.

Kompaktory SWIFTER SO_PROFI s pracovním záběrem 4 až 6 metrů vynikají řadou zajímavých technických prvků

Modelová řada SWIFTER SE nabízí pracovní záběry od 8 do 12 metrů. Kompaktory této řady patří mezi nejpopulárnější stroje značky BEDNAR

Na pozemcích, kde byla provedena orba, je vhodné využít předseťové kompaktory, které pozemek kvalitně připraví jedním přejezdem. To je důležité především pro zachování zimní vláhy v půdě i z důvodu úspory času a paliva. I když v současné době existuje na trhu spousta výrobců, žádný z nich nemá s vývojem a výrobou předseťových kompaktorů takové zkušenosti, jako právě společnost BEDNAR.

Společnost BEDNAR se může právem nazývat lídrem v odvětví výroby širokozáběrových strojů. Kompaktory SWIFTER SM jsou stvořeny pro agregaci s nejvýkonnějšími traktory na trhu a nabízejí obrovský denní výkon

Níže vám přinášíme 9 důvodů, proč je předseťový kompaktor BEDNAR správnou volbou pro přípravu půdy, a v jakých konstrukčních řešeních vynikají před konkurencí!

9 DŮVODŮ, PROČ POŘÍDIT PŘEDSEŤOVÝ KOMPAKTOR SWIFTER

1. NEJŠIRŠÍ PORTFOLIO NA TRHU Kompaktory SWIFTER jsou k dispozici v několika provedeních s pracovním záběrem od 3 do 18 metrů. Navíc má značka BEDNAR s předseťovými kompaktory bohaté zkušenosti. S jejich vývojem a konstrukcí se zabývá již od samotného založení společnosti. Kompaktory od českého výrobce BEDNAR jsou na trhu nejprodávanější stroje v dané kategorii!

Nejmenší zástupce předseťových kompaktorů SWIFTER je SN 3000 s pracovním záběrem 3 metry

Naopak tím největším je širokozáběrový model SWIFTER SM 18 000 s pracovním záběrem 18,2 metrů

2. ÚČINNÁ KOMBINACE PRACOVNÍCH ORGÁNŮ Při přípravě půdy pro setí je důležité s půdou co nejméně hýbat, aby se v půdě zachovalo co největší množství vláhy. Každý zbytečný přejezd způsobuje vysychání. Kompaktory SWIFTER slučují až sedm pracovních operací do jednoho přejezdu, během kterého rozdrobí hroudy, provzdušní půdní profil, vytvoří precizní dno s ideální svrchní strukturou půdních částic a povrch pozemku urovnají.

3. VÝMĚNNÉ PRACOVNÍ SEKCE Společnost BEDNAR si dobře uvědomuje, že každý zemědělec má na své farmě originální skladbu půd. Ta si vyžaduje velkou pozornost a pečlivost při výběru pracovního nářadí a specifickou volbou pracovních orgánů. Předseťové kompaktory SWIFTER nabízejí celkem tři varianty pracovních sekcí v provedení s šípovými radličkami, gamma-hroty nebo speciálně navrženou SB sekcí pro jarní přípravu půdy.

4. HYDRAULICKÁ TAŽNÁ OJ Polonesené kompaktory SWIFTER SO_F jsou standardně vybavené hydraulickou tažnou oji (na přání i u modelu SWIFTER SO_PROFI). Toto konstrukční řešení využívá značka BEDNAR u většiny svých strojů, protože přispívá ke kopírování terénu, snižuje rázy a umožnuje snadné zapojení kompaktoru k traktoru.

5. DOKONALÉ KOPÍROVÁNÍ TERÉNU Kopírování terénu je důležitou vlastností pro rovnoměrné zpracování půdy ve stejné hloubce. Širokozáběrové kompaktory SWIFTER SE (8,2–12,2 metrů) a SWIFTER SM (14,2–18,2 metrů) využívají systém „Wave-flex“. Jednotlivé sekce jsou nezávisle na sobě zavěšeny k bočním rámům vpředu pomocí tažných ramen a vzadu pomocí kopírovacích ramen, což zaručuje udržení stroje v nastavené pracovní hloubce.

Hydraulická tažná oj umožnuje poloneseným kompaktorům SO_F a SO_PROFI výborné kopírování terénních nerovností

SWIFTER SO_PROFI má boční rámy odpružené pomocí vinutých pružin, které tlumí rázy přenášené na středový nosný rám

6. ODPRUŽENÍ RÁMŮ VINUTOU PRUŽINOU Polonesené kompaktory SWIFTER SO_PROFI se skládají z nosného rámu a dvou bočních rámů. Odpružení těchto bočních rámů je řešeno pomocí vinuté pružiny, díky tomu není nosný rám vystavován vysokým rázům a s kompaktorem lze pracovat i ve vyšších pracovních rychlostech.

7. BEZÚDRŽBOVÁ LOŽISKA ZADNÍCH VÁLCŮ Zadní válce u většiny výrobců jsou velmi náchylné na poškození a vyžadují pravidelnou údržbu, která je velmi zdlouhavá. Značka BEDNAR u kompaktorů SWIFTER využívá bezúdržbového systému ložisek zadních válců. Vícenásobné těsnění zamezuje proniknutí nečistot do ložiska a zesílená konstrukce těsnění omezuje jeho poškození.

Třetí finish croskill váleček je skvělou výbavou do těžkých půd pro výborné rozdrobení hrud a zpětné utužení zpracovaného povrchu (SWIFTER SO_PROFI)

Přední lištový válec o průměru 370 mm může být vybaven vyměnitelným čepem, v případě poškození se tak nemusí měnit celý válec, ale pouze čep

8. DOKONALÉ ZPĚTNÉ UTUŽENÍ A ROZDROBENÍ HRUD Pro dokonalé zpětné utužení a finální rozdrobení hrud je u všech modelových řad k dispozici celá řada různých provedení zadních válců, smykových lišt nebo prutových zavlačovačů. Provedení SWIFTER SO_PROFI však nabízí i finish croskill váleček (celkově tedy může být vybaven třemi croskill válečky) pro finalizaci práce, zpětné utužení horní vrstvy a kvalitní přípravu seťového lůžka

9. LIŠTOVÝ VÁLEC S VYMĚNITELNÝM ČEPEM U kompaktorů SWIFTER můžete nalézt i další technickou vychytávku v podobě předního drobícího válce s vyměnitelným čepem. Při opotřebení nebo poškození tak stačí vyměnit pouze čep a pouzdro a není potřeba měnit celý válec.

ZAJÍMAVOST Z ITÁLIE

V Itálii si zákazník SWIFTER SO_F vybavil rozdělovací hlavou a využívá předseťový kompaktor pro přípravu seťového lůžka společně s aplikací hnojiva během jednoho přejezdu. Hnojivo je pneumaticky distribuováno ze zásobníku FERTI‑BOX FB do rozdělovací hlavy umístěné na stroji SWIFTER. Následně se dostává aplikačními koncovkami za radličky a před válce, které hnojivo lehce promíchají a utlačí do půdy.

Zajímavé možnosti využití nabízí SWIFTER i v kombinaci se zásobníkem FERTI-BOX FB pro aplikaci hnojiva během jednoho přejezdu

Hnojivo je z přetlakového zásobníku dopravováno pneumaticky do rozdělovací hlavy, odkud je dále distribuováno k aplikačním koncovkám

Zaujaly vás předseťové kompaktory BEDNAR SWIFTER a chcete se dozvědět více? Podívejte se na jednotlivé modely nebo si poslechněte referenci jednoho ze spokojených zákazníků.

S námi je radost hospodařit [email protected] BEDNAR FMT s.r.o.

Galerie

Nejnovější články

Další články
JOY OF FARMING
#
Shop BEDNAR
#
Posklizňové linky
#
Vyhledejte distributora
#
Objednejte předvádění
#
Dealer Area