Menu
×
Co hledáte?
AKTUALITY - NOVINKY

OMEGA zvítězila ve výběru nového secího stroje

V devadesátých letech koupili usedlost, ke které patřilo šest hektarů polí a jeden hektar lesa. V roce 1993 už hospodařili na 450 hektarech zemědělské půdy. Řeč je o zemědělské společnosti rodiny Kolářů, která sídlí ve Velimi u Kolína. Právě za panem Kolářem jsme se vypravili, abychom zjistili, co jej vedlo k pořízení nového secího stroje BEDNAR OMEGA OO 6000L.

Pan Kolář společně se svým synem u secího stroje OMEGA OO 6000L

Pan Kolář společně se svým synem u secího stroje OMEGA OO 6000L

Od orby k postupné minimalizaci zpracování půdy

„V současné době hospodaříme na 350 hektarech, převážně na písčitých půdách až hnědozemích. Pěstujeme pšenici, kukuřici na zrno, hrách nebo řepku. V rámci technologie zpracování půdy uplatňujeme na většině plochy minimalizaci, ale začínali jsme jako většina s tradiční orbou. Využívali jsme kombinaci rotačních bran a secího stroje, kterou jsme agregovali s našim prvním traktorem JOHN DEERE 7810. Následně jsme pořídili secí stroj bez přípravy půdy, tento secí stroj ale vyžadoval velmi kvalitní přípravu půdy,“ říká pan Kolář.

Secí stroj nabízí možnost elektronického vypínání poloviny pracovního záběru

Secí stroj nabízí možnost elektronického vypínání poloviny pracovního záběru

OMEGA je u Kolářů agregována s traktorem JOHN DEERE 8285R

OMEGA je u Kolářů agregována s traktorem JOHN DEERE 8285R

Další zákazník, který potvrzuje přednosti secích strojů OMEGA

„Když jsme začali vybírat secí stroj, měli jsme v úzkém výběru stroje různých výrobců. Věděli jsme, že potřebujeme secí stroj s diskovou sekcí pro přípravu půdy, abychom zvládli více pracovních operací v jedné. Rozhodli jsme se pro secí stroj OMEGA nejenom kvůli dobrým referencím, ale i na základě dobrého vztahu s obchodníkem, který nám secí stroj prodával. Secí stroj u nás pracuje již dva roky a s jeho provozem jsme spokojeni. Líbí se nám bohatá výbava, která splňuje naše požadavky na kvalitní přípravu půdy,“ dodává pan Kolář.

Pan Kolář na secím stroji OMEGA OO 6000L oceňuje především kvalitní a přesné setí, velký objem zásobníku, PROFI coulterou pracovní sekci nebo pohodlnou kalibraci a vyprázdnění zásobníku. PROFI coulterová pracovní sekce významně přispívá k výborné přípravě půdy. Sekce je hydraulicky nastavitelná, sekci je tak možné využít dle aktuálních půdních podmínek a potřeby zákazníka. Jsme rádi, že pan Kolář svými slovy potvrzuje dané přednosti secích strojů OMEGA, které oceňuje většina zákazníků.

S námi je radost hospodařit
[email protected]
BEDNAR FMT s.r.o.

Nejnovější články

Další články
JOY OF FARMING
#
Shop BEDNAR
#
Posklizňové linky
#
Vyhledejte distributora
#
Objednejte předvádění
#
Dealer Area