Menu
×
Co hledáte?
AKTUALITY - NOVINKY

Kompaktor BEDNAR pracuje ve společnosti oceněné titulem Zemědělec roku jihočeského kraje

Od roku 2021 pracuje ve společnosti Noragros, s.r.o. nový předseťový kompaktor SWIFTER SO 6000 F. Ročně se v České republice prodává velké množství těchto kompaktorů, proto by na tomto stroji nebylo nic až tak zajímavého. Zajímavostí v tomto případě je, že majitel společnosti, pan Václav Nosek, byl několikrát oceněn titulem Zemědělec roku Jihočeského kraje.

Pluh, kompaktor a následně setí

Společnost Noragros, s.r.o. hospodaří na 500 hektarech zemědělské půdy, pozemky se nacházejí v okresech Strakonice a Písek. Mezi hlavní pěstované plodiny patří pšenice, ječmen, řepka, ale i méně zastoupené plodiny, jako například v letošním roce sója.

Na základě testování pořídili v roce 2021 do společnosti nový SWIFTER SO 6000F

Na základě testování pořídili v roce 2021 do společnosti nový SWIFTER SO 6000F

Kompaktor ve společnosti agregují s traktorem John Deere 7250R

Kompaktor ve společnosti agregují s traktorem John Deere 7250R

Na farmě pana Noska využívají zejména minimalizační technologii zpracování půdy. V posledních letech se však na pozemcích začaly problémy se sveřepem. Rozhodli se je řešit klasickou orbou pluhem, kterou praktikují v každém roce na části celkové výměry.

„Abychom dokázali po orbě připravit kvalitní seťové lůžko před secím strojem s diskovou sekcí pro přípravu půdy, začali jsme se poohlížet po vhodném stroji pro přípravu. Zkoušeli jsme různé typy strojů, včetně kompaktoru SWIFTER SO 5000 F. Nakonec se nám zalíbil právě stroj BEDNAR, který nás kromě dobře odvedené práce zaujal i dobrým poměrem ceny a kvality,“ říká obsluha stroje.

Finální výběr kompaktoru na základě vlastní specifikace

V průběhu předvádění měli ve společnosti k dispozici SWIFTER SO_F s pětimetrovým pracovním záběrem a s přední mechanicky nastavitelnou smykovou lištou. „Objednali jsme si stroj do výroby dle vlastních požadavků, jednak větší záběr a například i s předním hydraulicky stavitelným páskovým smykem Crushbar. Ovládání kompaktoru máme kompletně v hydraulice, takže je to maximálně komfortní. Je to velmi dobrý stroj. Jedním z důvodů pro nákup byl i ryze český původ stroje,“ dodává obsluha.

Kompaktor je ovládán kompletně hydraulicky včetně předního páskového smyku Crushbar

Kompaktor je ovládán kompletně hydraulicky včetně předního páskového smyku Crushbar

Na výběru nového stroje se podílela i stávající obsluha kompaktoru, pan Jaroslav Němeček

Na výběru nového stroje se podílela i stávající obsluha kompaktoru, pan Jaroslav Němeček

Během návštěvy jsme zastihli SWIFTER SO 6000F při přípravě půdy v agregaci s traktorem John Deere 7250R. Souprava pracovala na poměrně těžkých půdách s velkým množstvím kamení. I tak se pracovní rychlost pohybovala přibližně kolem 13 km/hod, zásluhou vysoké pracovní rychlosti došlo k výbornému rozbití hrud. Spotřeba v těchto podmínkách se pohybovala kolem 7,4 l/ha a výkon soupravy 6,7 ha/hod. Ve společnosti zvolili výbavu kompaktoru s pracovní sekcí s šípovými radličkami ve dvou řadách a zadním dvojitým crosskill válcem o průměru 350 mm.

S námi je radost hospodařit.
[email protected]
BEDNAR FMT s.r.o.

Nejnovější články

Další články
JOY OF FARMING
#
Shop BEDNAR
#
Posklizňové linky
#
Vyhledejte distributora
#
Objednejte předvádění
#
Dealer Area