Menu
×
Co hledáte?
AKTUALITY - NOVINKY

Jaký stroj z portfolia BEDNAR zvolit pro jarní přípravu půdy?

Jarní příprava půdy se za pár dnů rozjede ve velkém. Nejedná se pouze o zpracování půdy před setím jarních obilovin. Samotná příprava půdy se protáhne až k zakládání porostů sóje. Značka BEDNAR na trhu dlouhodobě vyniká kompaktory SWIFTER. V uplynulých letech se však portfolio strojů ještě významně rozšířilo. Pojďme si technické a agronomické výhody jednotlivých strojů představit.

VERSATILL VN_L – nesený kypřič

Speciálně navržený stroj pro předseťovou přípravu půdy. Uspořádání slupic do 4 řad zaručuje jejich malý rozestup pouhých 15 cm. VERSATILL VN_L lze osadit úzkými dláty o šířce 50 nebo 60 mm pro otevření a zpracování těžké půdy, popřípadě radličkou 200 mm pro celoplošné zpracování. Vysoká světlost rámu umožnuje bezproblémovou práci i v podmínkách s větším množstvím posklizňových zbytků.

Velkou výhodou stroje je, že může pracovat zcela bez zadních pěchů. Pro urovnání povrchu může v některých podmínkách stačit i třířadý zavlačovač.

VERSATILL VO_PROFI – univerzální kypřič

Kypřiče VERSATILL VO_PROFI vynikají konstrukcí pro celoroční využití, včetně předseťové přípravy půdy. Slupice mají rozložené v 6 řadách se vzdáleností 17 cm. Ideální je použít VERSATILL VO_PROFI pro přípravu půdy před setím na těžších typech půd nebo v podmínkách s větším množstvím posklizňových zbytků.

Kvalitní srovnání hrubé brázdy zaručí přední páskový smyk. Páskový smyk před zadními pěchy napomáhá k tomu, že pěchy půdu už pouze konsolidují a již dále nerovnají. Výsledkem je dokonale rovný pozemek.

KATOR KN – rotační brány

Příprava půdy s využitím rotačních bran se těší velké oblibě zejména v podmínkách, kde převažuje zpracování půdy pomocí orby. Rotační brány KATOR KN představují osvědčený nástroj, jak kvalitně připravit těžkou a obtížně zpracovatelnou půdu (např. půdy jílovitého charakteru).

Zásluhou vysokého počtu rotorů na metr pracovního záběru a aktivní práce nožů poskytují rotační brány BEDNAR výborný drobivý účinek a vytváří kyprou, provzdušněnou vrstvu půdy.

STRIEGEL-PRO – prutové brány

Jednou z mnoha možností využití, které nabízí prutové brány STRIEGEL-PRO, je předseťová příprava půdy. Pro tuto pracovní operaci doporučujeme prutové brány vybavit předním páskovým smykem Crushbar, popřípadě TURBO coultery, které lze následně pro přípravu půdy zaměnit za segmenty páskového smyku.

Použitím polních bran STRIEGEL‑PRO pro rychlé otevření a proteplení půdy na jaře jde značně urychlit další přípravu půdy nebo setí.

SWIFTER – předseťový kompaktor

SWIFTER představuje osvědčenou řadu předseťových kompaktorů, které se hodí pro finální přípravu seťového lůžka před setím. Zásluhou kombinace až 8 pracovních orgánů nabízí výborný výsledek práce v jednom přejezdu, úsporu paliva a šetrné zacházení s půdní vláhou.

Vysoká variabilita výbavy včetně unikátní záměny pracovních sekcí umožnuje přizpůsobit stroj podmínkám daného ročního období nebo požadavkům přípravy pod danou plodinu.

SWIFTERDISC – univerzální podmítač

Diskové podmítače SWIFTERDISC se u mnoha zákazníků osvědčily i jako spolehlivý stroj pro přípravu půdy. Malý průměr disků (520 nebo 560 × 5 mm) v kombinaci s vysokou obvodovou rychlostí zaručuje výborný drobivý účinek diskové sekce.

Rovnací efekt zaručuje přední páskový smyk, jehož pracovní úhel lze aktuálním podmínkám pohodlně přizpůsobit z kabiny traktoru. Páskový smyk vyrábíme pro modely XO_F, XO_PROFI, XE a XE_PROFI.

Ještě nevíte, který stroj zvolit pro jarní přípravu půdy? Obraťte se na svého autorizovaného obchodního zástupce BEDNAR nebo prozkoumejte BEDNAR konfigurátor: https://openconfigurator.bednar.com/configurator/country

S námi je radost hospodařit.
[email protected]
BEDNAR FMT s.r.o.

Nejnovější články

Další články
JOY OF FARMING
#
Shop BEDNAR
#
Posklizňové linky
#
Vyhledejte distributora
#
Objednejte předvádění
#
Dealer Area