Menu
×
Co hledáte?
AKTUALITY - NOVINKY

Bratři Čermákové využívají dlátový pluh TERRASTRIP

Setí porostů kukuřic je zatím v nedohlednu, nicméně čas na správné připravení půdního profilu pro budoucí výnosy je tu. To dobře vědí i bratři Čermákové, kteří již mají plochy pro setí kukuřic připravené technologií BEDNAR TERRASTRIP. Více o farmě bratrů Čermákových a využívání dlátového pluhu TERRASTRIP ZN 8/75 agregovaného se zásobníkem na hnojivo FERTI-CART FC 3500 se dozvíte v následující reportáži.

Rodinná farma v okolí Přelouče

Bratři Čermákové hospodaří na 450 ha v okolí Přelouče nedaleko Pardubic. Zabývají se pouze rostlinnou výrobou a občas se věnují službám. Na své výměře pěstují 160 ha kukuřice na zrno, 140 ha sóji a na zbylé výměře mají pšenici.

Technologie BEDNAR TERRASTRIP u bratrů Čermákových

V rodinném hospodářství využívají od letošního roku pro veškeré zakládání porostů kukuřic technologii BEDNAR TERRASTRIP. Jejich souprava se skládá z kolového traktoru FENDT 1042 Vario agregovaného s nářadím od českého výrobce BEDNAR. Konkrétně se zásobníkem na hnojivo FERTI-CART FC 3500 a dlátovým pluhem TERRASTRIP ZN 8/75. V čem technologie BEDNAR TERRASTIP spočívá? Jedná se o hluboké řádkové kypření a hnojení půdy. Více o této technologii jste si mohli přečíst v již dříve vydaných reportážích:

Zkušenosti s technologií BEDNAR TERRASTIP

Práci se soupravou nám v hospodářství u bratrů Čermákových zhodnotila obsluha stroje, pan Jiří Mrštík: „Při práci mám nastavenou pracovní hloubku v rozmezí od 30 do 40 cm v závislosti na typu půdy. Při takto nastavených pracovních hloubkách se pohybuji průměrnou rychlostí 13 km/hod a denně udělám kolem 35 ha.“  „Během jediného přejezdu také ukládám hnojivo v dávce 100 kg/ha a do hloubky v rozmezí od 20 do 30 cm. To závisí na nastavené pracovní hloubce, která se odvíjí od typu půdy, protože zde hospodaříme jak na lehkých písčitých půdách, tak na těžkých černozemích. Musím uznat, že celá souprava funguje bezproblémově a jsem maximálně spokojený,“ uzavírá na závěr naší návštěvy obsluha stroje.

S námi je radost hospodařit [email protected] BEDNAR FMT s.r.o.

Galerie

Nejnovější články

Další články
JOY OF FARMING
#
Shop BEDNAR
#
Posklizňové linky
#
Vyhledejte distributora
#
Objednejte předvádění
#
Dealer Area