Menu
×
Co hledáte?
AKTUALITY - NOVINKY

V AGRASPOL Předmíř spoléhají na SWIFTER SO_Profi

V říjnu loňského roku pořídili v Předmíři nový SWIFTER SO_Profi. Jeho obsluha na něj nedá dopustit. Ve velmi členitém pahorkatém terénu připravuje seťové lůžko během jednoho přejezdu. V průběhu jara s ním v podniku zpracovali veškerá pole pro setí.

AGRASPOL Předmíř, a.s.

Zemědělská společnost se nachází v severozápadní části okresu Strakonice. Obhospodařuje zemědělskou půdu o celkové výměře 1 530 ha. Z toho 1 190 ha orné půdy, 340 ha luk a pastvin. V podniku mají letos zaseto 800 ha obilovin, 220 ha kukuřice, 140 ha řepky a přibližně 30 ha brambor. Společnost se zabývá také živočišnou výrobou. Zaměřuje se na produkci mléka, vepřového a hovězího masa. Konkrétně chová přibližně 1 020 ks prasat a téměř 1 200 ks hovězího dobytka všech kategorií, z toho asi 420 krav.

Mapa: Podnik AGROSPOL Předmíř se nachází v severozápadní části okresu Strakonice

SWIFTER SO 6000 Profi připravuje seťové lůžko v malebné blatenské krajině

Zhodnocení práce kompaktoru obsluhou stroje

V AGROSPOL Předmíř v minulosti využívali konkurenční značku předseťového kompaktoru, který již nesplňuje požadavky a jehož provoz byl kvůli značné poruchovosti neefektivní. Obsluha stroje Jiří Houdek zmiňuje: „Původní kompaktor jsme už vloni odstavili, protože dělal hrozné hroudy a začali jsme připravovat půdu se SWIFTREM. Navíc v minulém roce, když tu byl SWIFTER na vyzkoušení, stejně na ty hroudy nic jiného nefungovalo, jaké bylo sucho.“ „U nás máme kamenité půdy, které ale zdaleka nejsou všude lehké. Velká výhoda je, že i v těchto extrémních podmínkách nemusím pole rovnat dvakrát. Stroj při rychlostech 12 km/h pole fantasticky rovná a další dříve potřebný přejezd odpadl. Za den udělám téměř 45 ha,dodává pan Houdek. SWIFTER SO 6000L ve společnosti využívají v agregaci s John Deerem 7930.

Se strojem lze pracovat v pracovních rychlostech až 15 km/h

Předseťový kompaktor je určený pro traktory o 180 až 220 HP

Výhody kompaktoru SWIFTER SO Profi

SWIFTER SO 6000 Profi má nezávislé odpružení pracovních rámů a možnost finish croskillu pro lepší konsolidaci seťového lůžka a drcení hrud. Dále nabízí možnost výměny pracovních sekcí dle aktuální sezóny. Pracovní hloubku přípravy seťového lůžka lze nastavit od 2 do 12 cm. Navíc SWIFTER SO 6000 Profi slučuje až 8 pracovních operací do jedné a tím šetří čas i finance.

SWIFTER SO_Profi o záběru 6 m dokonale připravuje pro setí během jediného přejezdu

Předseťový kompaktor dokonale kopíruje kopcovitý terén díky nezávislému odpružení pracovních rámů

Zdeněk Souhrada, BEDNAR FMT s.r.o. [email protected]

Marketingový specialista

Galerie

Nejnovější články

Další články
JOY OF FARMING
#
Shop BEDNAR
#
Posklizňové linky
#
Vyhledejte distributora
#
Objednejte předvádění
#
Dealer Area