Menu
×
Co hledáte?
AKTUALITY - NOVINKY

Testování strojů v Gamotě

V závěru letošních žní uspořádala jedna z největších zemědělských společností na Slovensku GAMOTA v.d. srovnání strojů pro hlubších zpracování půdy a to i s účastí našeho dlátového pluhu STROM TERRALAND TN. Srovnání přihlíželo i velkém množství zájemců o tuto technologii zpracování půdy, jak se strany velkých podniků, tak i menších soukromích zemědělců.

5 parcel po 1 ha

Postupně se na poli nedaleko obce Hurbanovo vyzkoušelo 5 strojů na hluboké narušení půdního profilu. Všechny stroje o stejném záběru-3m byly vyzkoušeny v agregaci se stejným traktorem John Deere 8530. Každý stroj zpracoval svoji část o výměře 1ha.

Srovnání se účastnilo velké množství zemědělců.

Všechny stroje byly agregovány s traktorem JD 8530.

Podrytí a následné setí…

   Cílem porovnání byl výběr ideálního stroje pro zpracování půdy do hloubky 35 a více cm, který by byl pro místní těžké utužené půdy nejvhodnější a zároveň by zvládl připravit pole po jediném přejezdu k setí secím strojem s diskovou přípravou.

Každý stroj byl nastaven na pracovní hloubku 42 cm.

Secí stroj s diskovou přípravou v domácím podniku Gamota.

Podrýváky i dlátové pluhy

Kromě dlátového pluhu STROM TERRALAND TN byly srovnávány: maďarský podrývák, který již v podniku pracuje, francouzský a dva dlátové pluhy rumunské provenience.

Výsledek práce rumunského dlátového pluhu.

V Gamotě byly srovnávány i podrýváky.

5 strojů od 4 výrobců

Maďarský podrývák Pracovní hloubka:42cm Tažný prostředek:JD 8530 Spotřeba: 31 l/ha Rychlost: 6.5km/hod

Francouzský podrývák Pracovní hloubka:42cm Spotřeba: 32 l/ha Rychlost: 6,8km/hod

Rumunský dlátový pluh robustnějšího typu Pracovní hloubka:42cm Tažný prostředek:JD 8530 Spotřeba: 35,5 l/ha Rychlost: 7km/hod

STROM Terraland TN3000D/7 dlátový pluh Pracovní hloubka:42cm Tažný prostředek:JD 8530 Spotřeba: 24.5 l/ha Rychlost: 7km/hod

Terraland v obklopení přihlížejících.

Porovnání práce dlátového pluhu STROM Terraland TN a klasického podrýváku. 

TERRALAND zvítězil v mnoha parametrech

Ze všech srovnávaných strojů vyšel nejlépe dlátový pluh TERRALAND TN je dlátový pluh umožňující levné, rychlé a kvalitní hloubkové zpracování půdy až do 65 cm. Díky unikátní konstrukci radlic snadno zpracujete všechny druhy půd při výrazně nižší potřebě koňských sil, než je tomu u klasických pluhů. Stroj je v praxi vhodné používat v rozmezí pracovních hloubek 25 - 55 cm, čímž bezpečně narušíte utužené půdní vrstvy a ozdravíte půdní profil. Části rámu jsou vyráběny z vysoce pevnostní oceli Alform.

" href="https://www.bednar.com/blog/testovani-stroju-v-gamote/page.php?idx=5111" target="">TERRALAND TN nejen díky výborně promíchaným rostlinným zbytkům, rychlému přizpůsobení podmínkám (hydraulické nastavení zadních hrotových válců), ale hlavně díky spotřebě PHM. Nejnižší spotřeba byla u našeho dlátového pluhu dosažena speciální geometrií radlic. Radlice je u strojů lomena pod 3 úhly. Prvním agresivně vniká a narušuje půdní profil, druhým vyvolává intenzivní mísicí efekt a třetím finálně zaklápí promíchanou hmotu. Nová verze dlátového pluhu TERRALAND TN_PROFI je klasický dlátový pluh Terraland TN doplněný o 2 řady Cutterdisků se samočištěním, které perfektně dokončí práci předešlých radlic s křídly a tandemových hrotových válců. Díky Cutter diskům dosáhnete v mnoha případech dokonalé struktury půdy pro setí již po prvním zpracování půdy. Cutter disky se skládají hydraulickým ramenem na stroj, čímž je dosaženo kompaktních přepravních rozměrů.

" href="https://www.bednar.com/blog/testovani-stroju-v-gamote/page.php?idx=13541" target="">Terraland Profi
 je navíc vybavena cutter diskovou sekcí, která by půdu na setí pravděpodobně i v těchto těžkých podmínkách připravila dokonale.

Ing. Jan Bednář

Galerie

Nejnovější články

Další články
JOY OF FARMING
#
Shop BEDNAR
#
Posklizňové linky
#
Vyhledejte distributora
#
Objednejte předvádění
#
Dealer Area