Menu
×
Co hledáte?
AKTUALITY - NOVINKY

Předseťový kompaktor v okrese Nymburk

Zemědělská společnost Agri Loučeň, a.s., nově od letošního roku využívá k přípravě pozemků předseťový kompaktor SWIFTER SE 8000. Proč se vedení podniku rozhodlo pro pořízení stroje právě od výrobce BEDNAR a jaké další stroje mají, se dočtete v této reportáži.

Opěrná kola na krajích zabraňují nechtěnému vyhlubování a zahlubování stroje

SWIFTER umožňuje rychlou výměnu vnitřních pracovních sekcí dle potřeb a půdních podmínek

Agri Loučeň, a.s

Zemědělský podnik hospodaří v rovinné oblasti na severu od města Nymburk. Zabývá se jen rostlinnou výrobou a obhospodařuje 1110 ha orné půdy. Pěstuje tradiční plodiny jako je ozimá pšenice (450 ha), řepku olejku (200 ha), kukuřici na siláž (100 ha), která je pěstována pro nedalekou společnost, a další plodiny.

Předseťový kompaktor sdružuje až 8 pracovních operací do jedné

Tři smykové lišty znamenají absolutně rovný pozemek bez kompromisů

Zkoušela se i konkurence

„O nákupu kompaktoru se začalo uvažovat před dvěma roky a při zkoušení jsme měli porovnání i s konkurenčními stroji, které se zkoušely na jednom poli, tak aby byly podmínky pro všechny výrobce opravdu stejné,“ vysvětlil nám agronom družstva pan Samlík.  „Bylo trošku vlhko a BEDNAR SWIFTER si s tím uměl poradit nejlépe, pracoval podle našich představ a příprava seťového lůžka byla bezkonkurenční. Tady nebylo nad čím se rozmýšlet a pořídili jsme SWIFTER SE 8000.“ Při naší návštěvě připravoval stroj seťové lůžko pro sóju a po pozemku se pohyboval rychlostí 10 km/h, hloubka zpracování půdy byla nastavena na 5 cm.

TERRALAND TN3000 D7R bez problému naruší utužené vrstvy

BEDNAR WAGON jeden z posledních vyrobených kusů

Další stroje BEDNAR v podniku

Zemědělská podnik řadu let využívá k podrývání TERRALAND TN 3000 D7R. Dlátový pluh má za tu dobu už zpracováno přes 2300 ha. „Půdu zpracováváme do hloubky 40 cm a podrýváme pozemky hlavně po cukrové řepě, hodně ho také využíváme na utužené souvratě nebo na kolejové řádky po postřikovači, řekla nám obsluha stroje pan Borecký. Dále v podniku mají vůz BEDNAR WAGON.

S námi je radost hospodařit [email protected] BEDNAR FMT s.r.o.

Galerie

Nejnovější články

Další články
JOY OF FARMING
#
Shop BEDNAR
#
Posklizňové linky
#
Vyhledejte distributora
#
Objednejte předvádění
#
Dealer Area