Menu
×
Co hledáte?
AKTUALITY - NOVINKY

Předseťový kompaktor SWIFTER SE 8000 připravuje pozemky na Vysočině

Jarní přípravy pozemků pod setí probíhají po celé České republice na plné obrátky. Jinak tomu není ani v podniku Zemědělská a.s. Lučice, který hospodaří v okresu Havlíčkův Brod. Zemědělskou společnost jsme navštívili a přinášíme vám z ní krátkou reportáž.

Enormní denní výkony díky pracovnímu záběru a vysoké pracovní rychlosti

Důležité je, aby smyková lišta před sebou hrnula půdu - jen tak lze dosáhnout rovného pozemku

Zemědělská a.s. Lučice

Podnik hospodaří na celkové výměře 450 ha zemědělské půdy a je zaměřen pouze na rostlinnou výrobu. Půdy, na kterých společnost hospodaří, jsou hlinitopísčité a nacházejí se v nadmořské výšce kolem 450 metrů. Zemědělská společnost dále disponuje bioplynovou stanicí o výkonu 1 MW. Pěstuje tradiční plodiny, jako je ozimá pšenice, oves a kukuřice na siláž. V současné době má podnik objednaný dlátový pluh BEDNAR TERRALAND o pracovním záběru tři metry.

Sdružování až 8 pracovních operací do jediné

Dokonalá příprava pro setí během jediného přejezdu

BEDNAR SWIFTER SE

Tažný předseťový kompaktor, který během jednoho přejezdu zvládne perfektně připravit seťové lůžko, a to díky konstrukci nezávislého uchycení jednotlivých pracovních sekcí. Stroj tak zvládne kopírovat terén a nemůže se stát jako u konkurenčních strojů, že pozemky po přejezdu zůstanou nezpracované. Za zmínění také stojí, že se stroj nemusí na souvrati vyhlubovat.

Obsluha stroje pan Petr Šulc nedá na kompaktor dopustit

SWIFTER SE 8000 je agregován s traktorem Case o maximálním výkonu 370 koní

Proč zrovna SWIFTER

„Několik let se v podniku používal k jarní přípravě radličkový podmítač, ale pole nikdy nebyla moc rovná. Jelikož máme sečku jen s výsevní diskovou sekcí bez přípravy, tak pozemky musejí být perfektně rovné, a to byl v téhle situaci obrovský problém. Proto se vedení podniku rozhodlo pořídit nový předseťový kompaktor. BEDNAR SWIFTER SE 8000 udělám zhruba 40 až 50 ha za den, vše se ale odvíjí od přejezdů a velikosti polí. Půdu zpracovávám do hloubky 8 cm a po pozemcích se pohybuji rychlostí kolem 12 km/h.“ Uzavírá naši návštěvu s úsměvem obsluha stroje pan Petr Šulc. Předseda představenstva pan Tomáš Zmek ještě doplnil: „Předseťový kompaktor od firmy BEDNAR pracuje v našich podmínkách perfektně, pozemky máme připravené jako zahrádku a stroj můžu jen doporučit.“ My jen doplníme, že předseťový kompaktor jezdí v podniku dva roky a za jednu sezónu zpracuje plochu 400 až 450 ha.

S námi je radost hospodařit Karel Rais, BEDNAR FMT s.r.o. [email protected] Marketingový specialista

Galerie

Nejnovější články

Další články
JOY OF FARMING
#
Shop BEDNAR
#
Posklizňové linky
#
Vyhledejte distributora
#
Objednejte předvádění
#
Dealer Area