Menu
×
Co hledáte?
AKTUALITY - NOVINKY

Podrývání souvratí s dlátovým pluhem TERRALAND

Na začátku tohoto roku dodala firma STROM PRAHA a.s. prostřednictvím střediska Habry do podniku AGRO Posázaví, a.s. dlátový pluh TERRALAND TN 3000. Jedná se již o třetí stroj od výrobce Bednar FMT, který je zde v provozu. Jak si vedl při podrývání souvratí a kolejových řádků na čerstvém strništi si můžete prohlédnout ve fotogalerii.

SWIFTER, ATLAS A TERRALAND

AGRO Posázaví, a.s. je jedním z našich nejvýznamnějších zákazníků na Havlíčkobrodsku. Podnik sídlící v Okrouhlici se zabývá rostlinnou i živočišnou výrobou a obhospodařuje okolo 1 800 hektarů, z nichž je 1 500 hektarů orné půdy. Dlouhodobě spolupracuje s naším střediskem Habry, které sem mimo jiné dodává stroje na zpracování půdy BEDNAR FMT – již od roku 2011 používají v Okrouhlici předseťový kompaktor SWIFTER SO 6000 a od roku 2015 je zde v provozu i diskový podmítač Atlas AO 6000. Nyní zakoupili dlátový pluh TERRALAND,který zvažují nasazovat především při podrývání utužené půdy na souvratích a v kolejových řádcích.

TERRALAND – VÍCE NEŽ PLUH

Dlátový pluh TERRALAND TN 3000, který vyžaduje výkon traktoru 220–280 koní, agregují v AGRO Posázaví, a.s. s traktorem John Deere 8430. Obsluha traktoru pan Jaroslav Vaňkát je s prací TERRALANDU velmi spokojen, kvalita zpracování půdy předčila očekávání. V době focení souprava podrývala utužená místa na čerstvém strništi a hloubka zpracování byla 45 cm. Právě možnost hlubšího kypření, nežli tomu je u standardních hloubkových kypřičů, je jedna z velkých předností těchto strojů. Větší hloubka znamená více vláhy a vzduchu u kořenů. Dalším přínosem je nevynášení spodních vrstev půdy do vyšších půdních profilů, protože k míchání dochází až ve svrchní části půdní vrstvy. TERRALAND rovněž zajišťuje zapravení rostlinných zbytků, statkových hnojiv či digestátu během jediného přejezdu. Díky narušení spodních vrstev půdy dojde ke zvýšení absorpce dešťové vody, eliminaci louží a dlouhodobě mokrých ploch. Uplatnit jej lze i při urovnání povrchu po předchozích operacích, možné je i přihnojení přímo do zpracované půdy.

Ing. Iva Vančurová marketingový koordinátor STROM PRAHA a.s. – region Východ

Galerie

Nejnovější články

Další články
JOY OF FARMING
#
Shop BEDNAR
#
Posklizňové linky
#
Vyhledejte distributora
#
Objednejte předvádění
#
Dealer Area