Menu
×
Co hledáte?
AKTUALITY - NOVINKY

Plotišťská zelenina – HAK s.r.o. využívá již druhou sezonu ATLAS AO 6000 PROFI

„Čerstvá zelenina pro Vás přímo od zemědělce“. Tak zní slogan našeho zákazníka, společnosti PLOTIŠŤSKÁ ZELENINA – HAK s.r.o., se sídlem nedaleko města Hradec Králové. Po testování diskových podmítačů čtyř různých výrobců si vybrali značku BEDNAR. O podnikání v ryze zajímavém odvětví zemědělství i důvodech výběru podmítače BEDNAR jsme hovořili s panem Hakem, spolumajitelem firmy.

ATLAS AO 6000 PROFI pořídili do společnosti v roce 2019 na základě jeho předvedení a vyzkoušení

Od samého počátku pracuje podmítač v agregaci s traktorem FENDT 936 o výkonu 360 koní

RODINNÁ FIRMA SE STOLETOU TRADICÍ

PLOTIŠŤSKÁ ZELENINA – HAK s.r.o. je rodinnou firmou s více jak stoletou tradicí. Zemědělské kořeny si tak zde postupně předávají z generace na generaci. V současnosti zde na 120 hektarech zemědělské půdy hospodaří již pátá generace. Jak z názvu společnosti vyplývá, je hlavní činností pěstování zeleniny (brambor, cibule, salátu, mrkve ale i dýní a mnohého ostatního), které je doplněno klasickou rostlinnou výrobou.

Spolumajitel společnosti PLOTIŠŤSKÁ ZELENINA – HAK s.r.o. pan Hak je s prací stroje velice spokojen

Velká dvojitá přední opěrná kola skvěle kopírují terén. Díky tomu je hloubka podmítky stejná v celém záběru

Během návštěvy jsme hovořili s panem Hakem o důvodech pořízení nového podmítače BEDNAR. „Pořízení nového diskového podmítače jsme u nás zvažovali především kvůli náhradě toho starého, který nám již nevyhovoval. Provedli jsme testování diskových podmítačů od čtyřech různých výrobců. Jak vidíte sami, BEDNAR byl nejlepší, a proto jsme se rozhodli pořídit si pro naše využití ATLAS AO 6000 PROFI,“ říká pan Hak.

Podmítač ATLAS AO_PROFI je vybaven zadním segmentovým pěchem pro dokonalé utužení

Integrovaná náprava zabraňuje houpání stroje během práce a ulehčuje přepravu stroje po silnici

PODMÍTAČ PRO KLASICKÉ PODMÍTKY I ZAPRAVENÍ VELKÉHO MNOŽSTVÍ ROSTLINNÝCH ZBYTKŮ PO ZELENINĚ

Diskový podmítač ATLAS AO_PROFI využívají jednak na podmítky po sklizni obilovin, řepky a máku, tak také pro podmítky po sklizni zeleniny. Dle slov pana Haka je totiž rozřezání a správné zapravení posklizňových zbytků velice důležité. Pro diskový podmítač je to výzva. Po sklizni dýní totiž zůstává na pozemku velké množství zbytků a dlouhých listů. Proto byl podmítač dodán ve výbavě s disky Agressive pro jejich dokonalý řezací efekt.  

Správné nařezání a promíchání posklizňových zbytků s půdou je pro pana Haka velmi důležité, proto je podmítač osazen disky typu Agressive o průměru 620 × 6 mm

ATLAS AO_PROFI SE U ZELENINÁŘŮ OSVĚDČIL

A jak je pan Hak s práci podmítače po dvou sezonách spokojen? „Práce podmítače se mi líbí, proto jsme si jej vybrali. Hlavní výhody stroje ATLAS AO_PROFI pro nás vidím ve vysoké průchodnosti rámu, ta je nezbytná z důvodu velkého množství zbytků po zelenině. Hodně se mi z uživatelského hlediska líbí i odpružení každého z disků non-stop pružinovým jištěním a integrovaná náprava uprostřed stroje. Transport je tak díky tomu při přejezdech bezpečný a s podmítačem se v zatáčkách krásně vytočím. Agressive disky o průměru 620 × 6 mm dělají krásnou práci,“ zmiňuje hlavní přednosti pan Hak.

VYSOKÝ VÝKON S NÍZKOU SPOTŘEBOU

Podmítač jsme zastihli při práci v agregaci s traktorem FENDT o výkonu 360 koní. Souprava prováděla první podmítku na poli, kde byla sklizena cibule. Z provozních údajů lze zmínit, že souprava pracovala při 1700 ot/min s pracovní rychlostí 12,5 km/hod a se spotřebou paliva 13 l/ha. Hloubka podmítky byla nastavena na 10 centimetrů.

Soupravu jsme zastihli při provádění první podmítky na poli po sklizni cibule

V agregaci s traktorem FENDT se spotřeba pohybuje přibližně na hodnotě 13 l/ha dle podmínek

Děkujeme pana Hakovi za důvěru vloženou ve stroj od společnosti BEDNAR. Budete-li mít cestu kolem Hradce Králové, určitě se zastavte nakoupit čerstvou zeleninu. Prodejna se nachází u velkého kruhového objezdu směrem na Všestary.

S námi je radost hospodařit [email protected] BEDNAR FMT s.r.o.

Galerie

Nejnovější články

Další články
JOY OF FARMING
#
Shop BEDNAR
#
Posklizňové linky
#
Vyhledejte distributora
#
Objednejte předvádění
#
Dealer Area