Menu
×
Co hledáte?
AKTUALITY - NOVINKY

Nově zakoupený Terraland v ZD Bernartice

V rámci předvádění strojů vyráběných naší společnosti jsme letos v létě navštívili i jeden z největších a nejúspěšnějších podniků v píseckém okrese obhospodařujícím cca 3000 ha – Zemědělské družstvo Bernartice. Zde po dohodě s ředitelem společnosti panem Pavlem Novotým nám bylo umožněno představit dlátový pluh Terraland TN 3000H M7R s hydraulickým jištěním pracovních orgánů.

Problém s utužením půdy po těžké technice

Stroj byl během dvou dní podroben náročné zkoušce kde na vybraných pozemcích musel do hloubky cca 40 cm prokypřit, promíchat a znovu urovnat utužené souvratě. Půda v těchto místech již několik let vykazuje problém při vsakování vody a během letních přísušků opět půdní vláha schází což má za následek pozdější nevyrovnaný porost a s tím související nižší výnos zasetých plodin. Jak uvedl ředitel společnosti „Utužená půda po těžké technice je problém, který už dnes musí řešit většina zemědělských podniků“.

Rozmezí zpracovaných a nezpracovaných souvratí.

Stav utužené souvratě po jednom přejezdu stroje při předvádění dne 31.7.2012

Po vyzkoušení stroje letos v létě jsme dlouho neváhaly a nový Terraland rovnou objednali

Terraland byl zkoušen nejen při hloubkovém prokypření utužených souvratí, ale i při zapravování zaplevelených pozemků výrazně vzrostlým heřmánkem. I zde stroj obstál na výbornou a proto během dvou týdnů vedoucí pracovníci předvedení stroje pozitivně vyhodnotili a nový TERRALAND TN je dlátový pluh umožňující levné, rychlé a kvalitní hloubkové zpracování půdy až do 65 cm. Díky unikátní konstrukci radlic snadno zpracujete všechny druhy půd při výrazně nižší potřebě koňských sil, než je tomu u klasických pluhů. Stroj je v praxi vhodné používat v rozmezí pracovních hloubek 25 - 55 cm, čímž bezpečně narušíte utužené půdní vrstvy a ozdravíte půdní profil. Části rámu jsou vyráběny z vysoce pevnostní oceli Alform.

" href="https://www.bednar.com/blog/nove-zakoupeny-terraland-v-zd-bernartice/page.php?idx=5111" target="">Terraland TN 3000H M7Robratem objednali.

Předvádění Terrlandu na zapleveleném pozemku.

Ředitel společnosti pan Pavel Novotný hodnotí kvalitu práce pozitivně.

Kontrola porostu po zasetí a během vegetace

Se zástupci společnosti jsme se domluvili na kontrolu porostu v příštím roce. Na zpracovaném pozemku nově zakoupeným Terralandem bude v příštím roce zaseta kukuřice a proto se do Bernartic v létě opět vrátíme abychom zkontrolovali průběh růstu během celé vegetace porostu. Zejména pak v místě do hloubky prokypřených souvratí.

Utužené souvratě a kolejové řádky po těžké technice.

Po jednom přejezdu je půda prokypřená, promíchaná a urovnaná.

Galerie

Nejnovější články

Další články
JOY OF FARMING
#
Shop BEDNAR
#
Posklizňové linky
#
Vyhledejte distributora
#
Objednejte předvádění
#
Dealer Area