Menu
×
Co hledáte?
AKTUALITY - NOVINKY

Německá farma Elbniederung Eutzsch e.G. zvolila Terraland TO

Elbniederung Eutzsch e.G. je zemědělský podnik hospodařící nedaleko Lipska na výměře 2300 ha z toho 1800 ha je orné. Farma se nalézá v blízkosti města Wittenberg a jsou zde lehké písčité až střední hlinité půdy. Kromě řepky pěstují pšenici, ječmen, cukrovou řepu a kukuřici. Půdy jsou tak při sklizni zejména řepy a kukuřice náchylné k utužování a to je důvod, proč zemědělci farmy Eutzsch obrátili svou pozornost na dlátový pluh Terraland.

Utužení je pryč

Primárním úkolem dlátového pluhu bylo hloubkové kypření extrémně zhutnělých podorničních profilů. Sekundárním cílem pak byla obnova narušené půdní struktury, která zabraňovala ideálnímu vsakování vody do půdy. Docházelo zde tak k častému velkému podmáčení pozemků.

Souprava John Deere 9520 s dlátovým kypřičem Terraland TO 6000.

Hluboké kypření s Terralandem TO připraví pozemek pro následné setí jedním přejezdem.

Pro excelentní přípravu stačí jeden přejezd

John Deere 9520 vybavený JD AutoTrack pracoval s dlátovým pluhem zcela bez problémů. Půda byla prokypřena do hloubky 40 cm a ihned připravena k setí. Díky navigaci AutoTrack souprava navazovala na jednotlivé líchy a dosahovala tak vysoké výkonnosti. Terraland splnil očekávání a zůstal tak po úspěšném předvádění u Lipska.

Andreas Hansen (ředitel farmy Eutzsch) testoval hloubku prokypření půdy po Terralandu.

Obchodní zástupce Josef Schluter společnosti Schlieper Landmaschinen GmmbH a obsluha stroje p. Maike Schröter.

„Je to stroj přímo pro nás“

„Terraland nám otevírá další možnosti ve zpracování půdy – hluboké kypření s následným nadrcením půdy zadními hrotovými válci nebo hloubkové kypření bez využití zadních válců. (Stroj pracuje na středové nápravě a předních opěrných kolech) Práce bez zadních pěchů dělá Terraland univerzální a můžeme s ním pracovat na všech našich polích i při horších podmínkách. „ říká ředitel farmy p. Andreas Hansen

Galerie

Nejnovější články

Další články
JOY OF FARMING
#
Shop BEDNAR
#
Posklizňové linky
#
Vyhledejte distributora
#
Objednejte předvádění
#
Dealer Area