Menu
×
Co hledáte?
AKTUALITY - NOVINKY

MEGA diskový podmítač od značky BEDNAR pracuje v Lotyšsku

V minulém roce uvedla značka BEDNAR novou modelovou řadu širokozáběrových diskových podmítačů SWIFTERDISC XE_MEGA. Tato modelová řada vychází z osvědčených modelů SWIFTERDISC, přívlastek „MEGA“ znamená, že řada nabízí maximální pracovní záběr až 18,4 metru. První XE_MEGA jsme v minulém roce dodali zákazníkovi do Lotyšska. Na zkušenosti jsme se nyní zeptali manažera farmy, pana Girtse Zablovskise.

Zákazník si zvolil stroj se zadním V-RING pěchem a standardním provedením disků

Zákazník si zvolil stroj se zadním V-RING pěchem a standardním provedením disků

Podmítač je agregován s traktorem QUADTRAC 580 o maximálním výkonu 647 koní

Podmítač je agregován s traktorem QUADTRAC 580 o maximálním výkonu 647 koní

Nový SWIFTERDISC XE_MEGA na farmě o výměře 5 200 hektarů

Diskový podmítač SWIFTERDISC XE_MEGA byl pořízen do dvou sesterských společností, Agrofirma Jelgava SIA (založena v roce 1995) a Agrofirma Zelta Druva SIA (založena v roce 1992). Obě společnosti dohromady hospodaří na 5 200 hektarech, které se nacházejí v oblasti Zemgalska, poblíž města Jelgava (40 km od hlavního města Riga).

„Zabýváme se pěstováním pšenice a řepky v jarní i ozimé formě, dále hrachu nebo fazolí. V poslední dekádě, která se vyznačuje proměnlivými podmínkami, jsme byli nuceni začít využívat výkonné traktory s adekvátním nářadím, protože všechny pracovní operace musíme provést v co nejkratším čase. Využíváme minimalizační i konvenční technologii zpracování půdy,“ říká manažer farmy.

Uvedení stroje do provozu v průběhu léta roku 2021

Uvedení stroje do provozu v průběhu léta roku 2021

Produktivní a ziskové hospodaření s cílem ochrany půdy

A proč si zákazník vybral právě SWIFTERDISC XE 18400 MEGA? „Jak už jsem říkal, máme pásové traktory a hledali jsme za ně odpovídající diskový podmítač. Upřímně, v tomto pracovním záběru nebylo z čeho moc na trhu vybírat, rozhodli jsme se proto pro značku BEDNAR. Klíčovou roli hrál i náš partner AR AGRO SIA, který rychle zajistil potřebné informace o tomto stroji, který jsme nejprve viděli na YouTube kanále společnosti BEDNAR FMT,“ popisuje důvod výběru pan Zablovskis.

Rovnoměrný přítlak na oba boční rámy diskové sekce zaručuje výborný výsledek práce

Rovnoměrný přítlak na oba boční rámy diskové sekce zaručuje výborný výsledek práce

Data z provozu stroje

Zákazník zpracoval se strojem přibližně 2 000 hektarů v průběhu podzimní sezony roku 2021. Průměrný hodinový výkon činí 20 ha/hod, spotřeba paliva se v závislosti na podmínkách pohybuje kolem 5 l/ha. Průměrná pracovní rychlost stroje se pohybuje 12 km/hod. Z pohledu zákazníka se osvědčila z důvodu stability, dodržení nastavené pracovní hloubky a adekvátní spotřeby paliva. Diskový podmítač SWIFTERDISC XE_MEGA je dle zákazníka robustní, vysoce produktivní a i v extrémně suchých podmínkách odvádí výbornou práci. Nový SWIFTERDISC XE_MEGA u zákazníka rozšířil rodinu strojů BEDNAR, na farmě již využívají širokozáběrový kompaktor SWIFTER SM 18000.

S námi je radost hospodařit.
[email protected]
BEDNAR FMT s.r.o.

Nejnovější články

Další články
JOY OF FARMING
#
Shop BEDNAR
#
Posklizňové linky
#
Vyhledejte distributora
#
Objednejte předvádění
#
Dealer Area