Menu
×
Co hledáte?
AKTUALITY - NOVINKY

Jarní “SWIFTER TOUR” napříč Moravou již podruhé

Jarní „SWIFTER TOUR“ napříč Moravou již podruhé

V letošním roce jsme opět navázali na úspěšné jarní předvádění předseťových kompaktorů BEDNAR, které jsme v loňském roce ve spolupráci s našimi regionálními prodejci působícími v regionu Moravy a Vysočiny – (Strom Morava., MAN ZT, Agrotip Opava a Strom Východ stř. Helvíkovice), uspořádali tak abychom nabídli zemědělcům možnost vyzkoušet si předseťové kompaktory Swifter přímo v provozu v jejich podmínkách…

Nejžádanějším strojem byl Swifter SO 8000F

Letošní jaro bylo ve znamení Swifteru SO 8000 F s pracovním záběrem 8,1m. Tento typ stroje byl mezi zákazníky nejžádanější. Důvodem je velká pracovní výkonnost, agregace s traktory střední třídy (210 – 230 koní), jednoduchá konstrukce stroje a jeho transportní rozměry, které jsou 2,8m transportní šířky a do 4m transportní výšky. Mezi dalšími předváděcími stroji nechyběly Swifter SO 5000 a Swifter SE 10000. Všechny předváděcí stroje byly vybaveny předním hydraulicky ovládaným páskovým smykem, pracovní sekcí se šípovými radličkami, dvouřadým Crosskillem a finish válečkem pro finální povrchovou úpravu.

Předváděcí Swifter SO 8000 v transportní poloze.

Vhodně zvolené pracovní orgány zajistí ten nejlepší výsledek.

Představení SB – sekce a Share sekce

Naše předseťové kompaktory byly předvedeny v různých zemědělských podnicích s různými půdními podmínkami od severní až po jižní Moravu, ale i v podhůří Orlických hor. Hlavní plodinou, pod kterou jsme chystali před setím, byla cukrová řepa a kukuřice. V případě předseťové přípravy pod cukrovou řepu byly stroje osazeny speciální SB (Suger beet = cukrová řepa) sekcí, která využívá šípové radličky 170 mm umístěny ve čtyřech řadách. Přičemž úhel každé slupice je navržen tak, aby nedocházelo k vertikálnímu míchání půdy, čímž zachováváme veškerou jarní vláhu. Pro přípravu před setím kukuřice, ale také i obilovin byla předvedena sekce Share, která je tvořena šípovými radličkami 270 mm umístěných ve dvou řadách.

SB sekce pro přípravu pod cukrovou řepu.

Obsluha stroje podniku Agro Miovský společně s panem Kalašem (obchodní zástupce Strom Morava) hodnotí kvalitu přípravy před setím cukrovky.

Předseťová příprava před setím kukuřice, stroj musel ukázat své kvality i v takto těžkém terénu.

Výsledek práce Swifteru po jednom přejezdu.

Výsledek práce Swifteru po jednom přejezdu.

Dá se říci, že všichni zákazníci, kteří využili možnosti vyzkoušet si Swiftery přímo v jejich podmínkách hodnotili kvalitu práce velmi pozitivně a většina z nich hodnotila práci v superlativech. Skutečnost, že Swiftery přesvědčily zákazníky natolik o svý kvalitách a přednostech, dokazuje velký zájem o pořízení těchto strojů. Mezi další majitele nových Swifterů můžeme zmínit tyto podniky: Swifter SO 8000F – Agroprogres Kateřinky, Swifter SO 8000F – Agro Miovský, Swifter SO 8000F – Antonín Tykal, Swifter SO 8000F – Milan Indrák, Swifter SO 8000F – Ing. Jaroslav Spurný, Swifter SO 7000 Zdobnice a.s., Swifter SO 6000 Zámecký vrh Rudoltice, Swifter SO 5000 Petr Kučera, Swifter SO 4000 Miloš Macek

Úspěšné předvedení stroje SO 7000 v Dubické a.s

Úspěšné předvedení stroje SO 7000 ve Zdobnici a.s.

Michal Jurníček Oblastní zástupce pro Moravu

Galerie

Nejnovější články

Další články
JOY OF FARMING
#
Shop BEDNAR
#
Posklizňové linky
#
Vyhledejte distributora
#
Objednejte předvádění
#
Dealer Area