Menu
×
Co hledáte?
AKTUALITY - NOVINKY

Dobré reference vedly k nákupu mulčovače BEDNAR

V nejsevernější části okresu Karlovy Vary, ve stejnojmenném kraji, sídlí v obci Stráž nad Ohří soukromý zemědělec paní Petra Vraná. Od minulého roku začal u paní Vrané pracovat nový širokozáběrový mulčovač MULCHER MZ 4500, který si paní Vraná pořídila na základě dobrých referencí svých známých ze sousedních podniků.

Nový mulčovač MULCHER MZ 4500 využívají u paní Vrané k mulčování náletových dřevin, travních porostů a k ošetřování pastvin

Ve výbavě mulčovače nechybí kroková střední náprava, kryty bočních rámů k zabránění usazování nečistot, pancéřování nebo protiřádkovací clona

„Soukromě hospodařit jsem začala již v roce 1993, na hospodaření jsem navázala po stopách svého otce. V současné době obhospodařuji 380 hektarů, z této výměry je jen 30 ha orné půdy, zbytek jsou trávy a pastviny. Zabývám se chovem masných plemen skotu, přibližně 100 kusů, a chovem koní,“ představuje oblasti své činnosti paní Vraná.

Nový rotorový mulčovač jako náhrada staršího kladívkového

Hospodaření na tak velké výměře travních porostů, luk a pastvin vyžaduje jejich pravidelnou údržbu, mulčování zarůstajících okrajů nebo nedopasků na pastvě. Před pořízením mulčovače BEDNAR využívali na farmě starší kladívkový mulčovač. „Mulčovač měl malý záběr a neměl potřebný výkon, špatně likvidoval trnky, proto jsme se rozhodli pro jeho náhradu za MULCHER MZ 4500 s pracovním záběrem 4,5 metru. Známosti se sousedními zemědělci a spolupráce se střediskem STROM Praha – Toužim a obchodním zástupcem panem Karbulou nás přivedla k rotorovému mulčovači BEDNAR,“ popisuje výběr nového stroje paní Vraná.

Pan R. Růžička si při obsluze pochvaluje robustnost stroje, dokonalé kopírování a vysokou pracovní rychlost

Dva boční rámy a zadní kroková náprava přispívají k výbornému kopírování terénních nerovností

Robustnost a velká pracovní rychlost

Během návštěvy jsme mulčovač zachytili při práci v kopcovitém terénu v agregaci s traktorem ZETOR o výkonu 115 koní. „Líbí se mi robustnost. Kvalita práce ani pracovní rychlost se nedá srovnávat s kladívkovým mulčovačem. Mulčovač máme v profi výbavě. Pancéřování je důležité, protože nikdy nevíte, kde je v trávě zrovna kámen. Nechybí protiřádkovací clony, přední protiostří, kroková střední náprava. Mulčovač výborně kopíruje terénní nerovnosti,“ říká Richard Růžička, obsluha stroje. Do budoucna plánují u paní Vrané na mulčovač ještě zakoupit zařízení pro kontinuální čištění stroje TRASH-FAN, který usnadní práci obsluze s následnou údržbou.

S námi je radost hospodařit [email protected] BEDNAR FMT s.r.o.

Galerie

Nejnovější články

Další články
JOY OF FARMING
#
Shop BEDNAR
#
Posklizňové linky
#
Vyhledejte distributora
#
Objednejte předvádění
#
Dealer Area