Menu
×
Co hledáte?
AKTUALITY - NOVINKY

Čeští zákazníci sejí novými secími stroji OMEGA OO_L

Lehké secí stroje OMEGA OO_L využívají první zemědělské podniky napříč Českou republikou. Několik těchto farem jsme navštívili a zjistili, jak se jim s novými stroji pracuje.

OMEGA OO 6000L pracuje s FENDT 724 Vario v ZOD „Bratranců Veverkových“ Živanice.

OMEGA OO 4000L pracuje v agregaci s John Deerem 7230 R v podniku ŠIMEČEK AGRO s.r.o. .

Výhody secího stroje OMEGA OO_L

Jedná se o univerzální secí stroj lehké koncepce, který zajišťuje bezkonkurenční přípravu půdy před setím. Výhodou jsou volitelné pracovní orgány podle aktuálního stavu půdy. Pracovní orgány OMEGY OO_L nakypří a vyrovnají svrchní vrstvy půdního profilu, čímž vytvoří optimální seťové prostředí pro osivo. O přesné setí osiva se zde stará PSP systém. Plodiny lze OMEGOU OO_L vysévat při tradičních technologiích zpracování půdy, v minimalizačních systémech nebo přímo do strniště. Kalibraci secího stroje provádí obsluha v zadní části stroje za výsevními botkami. Toto místo je pro obsluhu dobře přístupné.

Práce secího stroje u Lázní Bohdaneč.

Pracovní nasazení secího stroje v Pustějově.

Práce OMEGY OO 6000L u Lázní Bohdaneč

Při setí jsme navštívili Zemědělské a obchodní družstvo „Bratranců Veverkových“ v Živanicích. Zde mají v podniku OMEGU OO 6000L a zaseli s ní své první hektary. My jsme zastihli obsluhu stroje Ondřeje Sigla při výsevu řepky v rovinatém terénu nedaleko Lázní Bohdaneč. Secí stroj zde byl agregován s Fendtem 724 Vario. Pan Sigl hodnotí vykonanou práci secího stroje: „Líbí se mi, jak secí stroj opravdu půdu rovná před samotným setím. Pásový smyk při tom rovnání udělá obrovský kus práce. Tady to sice není moc znát, protože už je to přeschlé. Ale tam, kde je to vlhčí, tak to hroudy krásně rozbije a porovná. Pro přípravu půdy využívám všechny pracovní sekce a s výsledkem jsem spokojen.“

Obsluha stroje Ondřej Sigl u OMEGY OO 6000L.

OMEGA OO 6000L s předním hydraulickým smykem a coulterovou sekcí.

„Jezdím bez navigace rychlostí 15 km/h a využívám znamenáky, které mi ukazují přesnou stopu. Za tu dobu, co tu secí stoj máme, jsem zasel přibližně 150 ha,“ dodává pan Sigl.

Práce omegy OO 4000L v ŠIMEČEK AGRO s.r.o.

Ve druhé polovině měsíce srpna jsme se vydali podívat na práci nového secího stroje OMEGA OO 4000L do podniku ŠIMEČEK AGRO s.r.o. Zde měli secí stroj první den. Pohyboval se v okolí Pustějova a agregován byl s John Deerem        7230 R. Pan majitel Šimeček nám sdělil své názory na práci OMEGY OO 4000L: „Dnes jsme se secím strojem vyrazili poprvé. Předtím jsme zde měli zapůjčenou OMEGU OO 3000, která neměla takovou výbavu a práci odváděla parádní. Tento secí stroj je v plné výbavě a práci odvádí ještě lepší.  Když na to přijde, můžeme s ním vyjet rovnou po hloubkovém zpracování půdy. Toto zpracování půdy provádíme TERRALANDEM TN 3000 Profi. “

Zasetý porost řepky novou generací secího stroje.

Zleva David Burek a Lukáš Šimeček se secím strojem OMEGA OO 4000L.

„Jezdíme podle navigace rychlostí okolo 14–15 km/h. S pomocí navigace šetříme přejezdy i naftu. Jediné, co naše navigace neumí, je otočení soupravy na souvrati. Toto otáčení je téměř jediná práce obsluhy v kabině traktoru na poli a zabere nám nejvíce času. OMEGU OO 4000L budeme také využívat na službách,“ uzavírá pan Šimeček.

Ing. Zdeněk Souhrada Marketing Media BEDNAR FMT

Galerie

Nejnovější články

Další články
JOY OF FARMING
#
Shop BEDNAR
#
Posklizňové linky
#
Vyhledejte distributora
#
Objednejte předvádění
#
Dealer Area