Menu
×
Co hledáte?
AKTUALITY - NOVINKY

BEDNAR ROZŠIŘUJE NABÍDKU DISKOVÝCH PODMÍTAČŮ SWIFTERDISC A ATLAS O NOVÉ PRACOVNÍ ZÁBĚRY

Společnost BEDNAR je v segmentu diskových podmítačů výrobcem, který pokrývá nejširší nabídku pracovních záběrů. Má skvělé zastoupení mezi diskovými podmítači s průměrem disků 520 a 560 mm, které nabízí pod označením SWIFTERDISC. Velmi dobře se na trhu ujaly i diskové podmítače ATLAS s průměrem disků 620 mm, které si našly místo zejména v zemích s velkým zastoupením kukuřice. Pro rok 2024 dochází k rozšíření stávající nabídky diskových podmítačů SWIFTERDISC a ATLAS o nové pracovní záběry.

SWIFTERDISC XN 2000 – nejmenší zástupce nesených podmítačů

Modelová řada SWIFTERDISC XN se nově rozrůstá o model s pracovním záběrem 1,75 metry. SWIFTERDISC XN 2000 má v základu komfortní hydraulickou regulaci pracovní hloubky, která se nastavuje pomocí polohy zadního pěchu.

Novinkou je uchycení a průměr disků. Diskový podmítač SWIFTERDISC XN 2000 lze vybavit disky o průměru 520 nebo 560 mm. Každý disk má pak individuální uchycení k rámu pomocí jedné slupice s jištěním pryžovými segmenty. Stroj lze dodatečně vybavit přídavným závažím o hmotnosti 100 nebo 200 kg.

ATLAS AE 10400 PROFI – širokozáběrový podmítač s velkým průměrem disků

Charakteristickým znakem diskových podmítačů ATLAS AE_PROFI je velký průměr disků a vysoká průchodnost, která je zapotřebí pro kvalitní zpracování pozemků s velkým množstvím poskliznových zbytků. K modelu ATLAS AE 12400 PROFI s pracovním záběrem 12,4 m je nově k dispozici i menší model ATLAS AE 10400 PROFI, který nabízí pracovní záběr 10,4 m.

ATLAS AE 10400 PROFI může být vybaven hydraulickou regulací hloubky nebo komfortní elektro-hydraulickou regulací hloubky LOAD-SENSING a intuitivním ovládáním pomocí systému BEDNAR EASY CONTROL. V rámci volitelné výbavy lze stroj dále vybavit prutovou clonou mezi řadami disků nebo zadním hydraulicky stavitelným páskovým smykem Crushbar, který se nachází před pěchy. Oproti modelu má AE 12400 PROFI má ATLAS AE 10400 PROFI konstrukci jako jednonápravový stroj. Během otáčení na souvrati se stroj otáčí na podpěrných kolech, transportní nápravě a zadních utužovacích válcích, dochází pouze k vyhloubení diskové pracovní sekce.

ATLAS_AE_10400_PROFI_

SWIFTERDISC XE 14400 MEGA – další model v rodině rekordmanů

Na základě poptávky po širokozáběrových strojích jsme rozšířili řadu SWIFTERDISC XE_MEGA o model s pracovním záběrem 14,4 metru. SWIFTERDISC XE 14400 MEGA se hodí pro traktory s výkonem od 500 koní. Stejně jako u větších modelů je podmítač k dispozici s dvěma variantami disků. Standardní nebo speciálně tvarované agressive disky s lepším řezacím efektem jsou dostupné s průměrem 520 nebo 560 mm.

Pro stabilní vedení terénem a dodržení nastavené pracovní hloubky má podmítač přední podpěrná kola o rozměru 520/50 R17. Pro optimální rozložení napětí v konstrukci stroje je využito osvědčeného systému BAR-LOCK. SWIFTERDISC XE 14400 MEGA je pro transport složen do šířky 3 m a transportní výška nepřesahuje 4 m.

Diskové podmítače lze nově osadit disky ENDURANCE, které dodává francouzský výrobce FORGES DE NIAUX. Nabízí delší životnost než standardní provedení díky vysoké tvrdosti disků v pracovní oblasti. Disky ENDURANCE výborně odolávají extrémním nárazům a deformacím.

S námi je radost hospodařit.
[email protected]
BEDNAR FMT s.r.o.

JOY OF FARMING
#
Shop BEDNAR
#
Posklizňové linky
#
Vyhledejte distributora
#
Objednejte předvádění
#
Dealer Area