Menu
×
Co hledáte?
AKTUALITY - NOVINKY

Úspěšné předvádění diskového podmítače Swifterdisc v ZOD se sídlem v Kolinci

Zemědělské obchodní družstvo se Sídlem v Kolinci se nachází nedaleko Klatov v Západočeském kraji. V čele s předsedou družstva Ing. Františkem Kohoutem st. hospodaří na celkové výměře 1500 ha z čehož je asi 500 ha zapsáno v registru ekologických farem. Na 700 ha orné půdy pěstují převážně obiloviny, řepku ozimou a kukuřici. Živočišná výroba se pak specializuje na produkci hovězího masa o cca 400 ks a výkrmu brojlerů.

Testování na strništi i v hrubé brázdě

Koncem měsíce března tohoto roku byl v rámci jarního předvádění strojů po předchozí dohodě s Ing. Františkem Kohoutem ml. zapůjčen úplně nový Swifterdisc XO6000F k vyzkoušení jak na podmítku pšeničného strniště, tak na předseťovou přípravu v hrubé brázdě. V obou případech byli zástupci kolineckého družstva velice spokojeni s výsledkem práce. Zejména příprava ještě vlhké půdy po podzimní orbě zanechala velmi dobrý dojem. Jak uvedl vedoucí provozu Ing. Kohout ml. „Musím říci, že díky tomu diskovému podmítači můžeme s předseťovou přípravou začít o pár dní dříve. S kompaktorem by to v takto vlhké půdě nebylo možné a museli bychom půdu nechat ještě více vyschnout.„

Na zpětné utužení je stroj opatřen středně těžkým V-ring pěchem.

Perfektní práce předního hydraulického smyku v hrubé brázdě.

Diskový podmítač Swifterdisc XO6000F v nadstandardní výbavě s předním hydraulickým páskovým smykem, agresivními A-disky, hydraulickým nastavením hloubky a zadním V-ring pěchem se v Kolinci představil v nejlepším světle a ačkoliv byl primárně určen pro jarní předvedení ještě v dalších zemědělských podnicích na západě a jihu Čech, rozhodli se Ing. František Kohout ml. a st. si tento stroj v družstvu již nechat. Velmi rychle totiž tento stroj vyhodnotili jako univerzálního pomocníka nejen na rychlou, nízkonákladovou podmítku po sklizni, ale i jako vynikající stroj pro přípravu ještě vlhké půdy v době kdy by klasický kompaktor měl problémy.

Předváděcí stroj již zůstal u svého nového majitele

Po jednom přejezdu je půda dostatečně připravena pro setí.

Swifterdisc XO6000F je agregován s traktorem JD o výkonu 230 HP.

Poděkování za spolupráci

Ing. František Kohout ml.

XO6000F je vybaven novými A-disky a hydraulickým nastavením hloubky.

Velký dík náleží všem zúčastněným ze ZOD se sídlem v Kolinci za projevenou ochotu a vstřícný přístup při předvádění tohoto univerzálního diskového podmítače. Dále pak panu Zdeňku Leitlovi za vynikající spolupráci při představování a prodeji našich strojů na západě Čech. Dobrá věc se podařila a příště se tak budeme těšit při představování dalších strojů z portfolia naší výrobní společnosti.

Výsledek práce po jednom přejezdu v hrubé brázdě.

Výsledek práce stroje po jednom přejezdu v pšeničném strništi.

Galerie

Nejnovější články

Další články
JOY OF FARMING
#
Shop BEDNAR
#
Posklizňové linky
#
Vyhledejte distributora
#
Objednejte předvádění
#
Dealer Area