Menu
×
Co hledáte?
AKTUALITY - NOVINKY

Systém EASY CONTROL získal stříbrnou medaili

V úterý dne 30. 6. 2020 obdržela společnost BEDNAR na společném zasedání výboru a kontrolní komise Zemědělského svazu ČR z rukou předsedy svazu Ing. Martina Pýchy a náměstka ministra životního prostředí Ing. Vladimíra Dolejského, PhD. stříbrnou medaili za systém EasyControl.

Co je BEDNAR EasyControl?

BEDNAR EasyControl umožňuje automatické sekvenční skládání či rozkládání stroje pomocí jednoho tlačítka na displeji terminálu přímo v kabině traktoru. Nastavení veškerých pracovních parametrů, resp. sekcí probíhá přímo z kabiny traktoru pouhým zadáním hodnot na displeji terminálu. Hydraulický systém stroje se automaticky nastaví do správné pozice pro zadané hodnoty. Sytém umožňuje snadné nastavení parametrů:

  • pracovní hloubka,
  • vyhloubení předních disků vůči zadním,
  • vyhloubení bočních disků vůči prostředním,
  • úhel oje v práci,
  • nastavení úhlu zadního dvou-válce,
  • nastavení agresivity zadního a předního příslušenství,
  • kompenzace opotřebení disků.
Systém BEDNAR EasyControl je schopný okamžitě reagovat na rozdílné půdní podmínky, aniž by musela obsluha nějakým způsobem opustit kabinu traktoru. Funkce odlehčení, která je integrována do systému EasyControl, pomáhá traktoru udržet dostatečnou výkonnost i v případě jízdy do kopce.

Výhody EASY CONTROL

Stroje se systémem BEDNAR EasyControl se umí složit a rozložit pouze držením jednoho tlačítka, bez jakékoliv nutné interakce ze strany uživatele – proces je zcela autonomní, uživatel musí držet tlačítko jen z důvodu bezpečnosti. Během práce stroje je jeho stav nepřetržitě kontrolován a v případě zjištění jakéhokoliv problému je obsluha systémem neprodleně informována. Společnost BEDNAR vyvíjí stroje s ohledem na nejnovější trendy ve způsobech řízení zemědělských strojů. Stroje se systémem EasyControl jsou proto kompatibilní se standardem.

EasyControl a moderní zemědělství

Při doplnění stroje o IoT systém s vhodným rozhraním má agronom nebo mechanizátor možnost přímo na svém PC nebo mobilním zařízení vidět všechny informace o stroji včetně všech nastavení a momentálního stavu (GPS pozice stroje v mapě, stroj je ve stavu práce, rychlost pojezdu 12 km/h, přesná hloubka, všechna detailní nastavení a statistické údaje jako je zpracovaná plocha nebo výkonnost). Samozřejmě je možno zobrazit nejen aktuální data, ale také historii práce stroje.

Co je TaskControl?

V průběhu práce, stroj odesílá informace do terminálu v traktoru, tyto informace se následně dají použít v systémech FMIS (Farm Management Information System) pro detailní analýzu provedené práce či pro nalezení ekonomicko-agronomických souvislostí. Po práci lze například udělat mapu hloubky zpracování půdy, kterou je možné porovnat s mapou spotřeby paliva a posoudit zda a jaký vliv může mít hloubka zpracování přímo na výnos. Mapu hloubky zpracování je možné i v FMIS vytvořit a stroj na poli pak tuto hloubku dodržuje a sám se na ni nastavuje (obsluha má nicméně možnost hloubku měnit i v traktoru pro ideální lokální zpracování půdy).

Co je SectionControl?

Stroj se systémem EasyControl umožnuje zcela automatizovat zvedání a spouštění na souvrati dle aktuální GPS polohy (podmínkou je traktorový terminál s GPS přijímačem). Je tedy dalším milníkem v automatizování zemědělské produkce a usnadňuje činnost obsluze, která se může detailněji věnovat samotné práci stroje a neřešit, kdy přesně je třeba vyhloubit a kdy zahloubit.

ATLAS AE 12400 PROFI

SWIFTERDISC XE 12400 PROFI

S námi je radost hospodařit [email protected] BEDNAR FMT s.r.o.

Galerie

Nejnovější články

Další články
JOY OF FARMING
#
Shop BEDNAR
#
Posklizňové linky
#
Vyhledejte distributora
#
Objednejte předvádění
#
Dealer Area