Menu
×
Co hledáte?
AKTUALITY - NOVINKY

Swifter SO 5000F na Slovensku

SWIFTER SO 5000F NA SLOVENSKU

V Juhoslovenskej kotline v PD Poltár sa rozhodli vyskúšať kompaktor Swifter SO 5000 F. Tento typ Swiftera s prívlastkom Facelift je zjednodušenou verziou klasického Swiftera SO. Odľahčený typ je vhodný aj do kopcovitého terénu, ktorý je na veľkej časti rozlohy PD Poltár. Poľnohospodárske družstvo je zamerané ako na rastlinnú výrobu tak aj na živočíšnu. Obhospodaruje viac ako 2500ha pôdy.

ĽAHKÝ KOMPAKTOR DO ĽAHŠÍCH PÔD

Swifter SO 5000 F, kompaktor s 5 metrovým záberom je oproti klasickej verzii ľahší o 0,5t čo pri kopcovitom teréne jednoznačne uľahčuje prácu. Ľahšie piesočnaté-hnedozeme nachádzajúce sa na území PD Poltár nevyžadujú ťažký stroj na dokonalú prácu, aj preto sme zvolili ľahký kompaktor, združujúci 7 operácií v jednom.

Zľava Ivan Zoka (predajca pre južné Slovensko), Ing. Ján Bračok(hlavný mechanizátor), Pán Rončák (obsluha agregátu).

Swifter SO 5000 F v prepravnej polohe pripravený na prácu (šírka 2,7m).

NÍZKE POŽIADAVKY NA ŤAŽNÝ PROSTRIEDOK

Kompaktor bol agregovaný s traktorom John Deer 6910 S. Výkon motora je 150hp, kde sa pracovná rýchlosť v tomto prípade pohybovala od 10 do 11 km/h. Požadované výkony traktorov na Swifter SO 5000 F sa pohybujú od 145hp do 200hp. S kompaktorom si prosto poradil aj traktor s menším výkonom v hornatom teréne, so zatrávnenou plochou. Nastavená hĺbka pracovných orgánov bola 10cm z dôvodu lepšieho podrezania rastlín a tým aj ich lepšie zapravenie do pôdy, ktorá je takto obohatená o prírodné hnojivo. Konfigurácia predvádzacieho SO 5000 F: • Predný hydraulický páskový šmyk • Lištový valec • Šípové radličky (jesenná verzia) • Drviaci šmyk • Zadný jedno radý crosskill valec • Koncový šmyk za crosskill valec

Kvalitne spracovaná a podrezaná lucerka.

Pôda po jednom prejazde SWIFTERu SO 5000F je pripravená na sejbu.

SPOKOJNÝ NOVÝ ZÁKAZNÍK

Náročné podmienky preverili zjednodušenú verziu kompaktora. Prácu stroja si pochvaľoval ako mechanizátor tak aj Pán Rončák: “Stroj odvádza výbornú robotu aj na zarastenom povrchu avšak treba dbať na podjazdovú rýchlosť . Tá by mala byť o niečo nižšia pretože to môže upchávať pracovné orgány. Ináč sa môže jazdiť aj do tých 15 km/h.“ Jediný prejazd kompaktorom SO 5000 F pripravil pôdu, vhodnú na sejbu kukurice. Presvedčil aj PD Poltár, ktorý si tento kvalitný stroj zakúpil a v súčasnosti využíva vo svoj prospech.

Manipulácia ovládaná jednoducho z traktoru kabíny.

Swifter SO 5000 F v závese s traktorom John Deer 6910 S.

Ing. Juraj Školka

Galerie

Nejnovější články

Další články
JOY OF FARMING
#
Shop BEDNAR
#
Posklizňové linky
#
Vyhledejte distributora
#
Objednejte předvádění
#
Dealer Area