Menu
×
Co hledáte?
AKTUALITY - NOVINKY

Soukromí zemědělci si oblíbili diskové podmítače SWIFTERDISC

Kvalitně provedená podmítka je dlouhodobě mezi zemědělci chápana jako nezbytná pracovní operace. Své o tom ví i mnoho soukromých zemědělců využívajících diskové podmítače BEDNAR SWIFTERDISC. Během naší další návštěvy jsme zavítali k panu Prachařovi, majiteli diskového podmítače SWIFTERDISC XN 3500.

Velmi oblíbeným modelem českých zemědělců je nesený diskový podmítač SWIFTERDISC XN 3500

Skvěle odvedená práce během jednoho přejezdu. Promíchání posklizňových zbytků s půdou a rozdrobení velkých hrůd

Ideální řešení pro soukromé zemědělce

Řada podmítačů SWIFTERDISC XN by se dala nazvat jako kompaktní podmítač pro menší parcely a kopcovitý terén. Zkrátka krátký, obratný, rychlý a jednoduše dobrý podmítač. Tato slova během naší návštěvy potvrdil i pan Prachař, který již před třemi lety vsadil na podmítač českého výrobce značky BEDNAR.

Spokojený majitel podmítače BEDNAR pan Prachař z Bernartic na Jesenicku

Na diskovém podmítači oceňuje pan Prachař výborný drobící efekt A-disků, kterými je podmítač osazen

„Do zemědělství jsem se dostal, jak už to bývá na rodinných farmách, díky svému otci. Ten začal hospodařit již po revoluci. Já sám nyní obhospodařuji svých 47 hektarů, společně s bratrem pak máme dohromady 70 hektarů orné půdy. Pěstuji tři základní plodiny – řepku olejku, pšenici a méně obvyklý mák. Techniku mám na naši výměru poměrně nezvyklou, ale z dob, kdy jsem používal staré a nespolehlivé stroje jsem již vyrostl,“ popisuje své hospodaření pan Prachař, soukromý zemědělec.

Sázka na stroj českého výrobce

Pan Prachař se pro pořízení diskového podmítače rozhodl stejně jako většina zákazníků na základě jeho předvedení. „Podmítač BEDNAR jsem zkoušel společně se stroji německých i polských výrobců. Protože se mi práce podmítače líbila a příznivá byla i cena, rozhodl jsem se pro značku BEDNAR. S podmítačem pracuji i ve službách, ročně zpodmítá přibližně 350 hektarů. Využívám jej na podmítky i předseťovou přípravu půdy. Co se mi na podmítači líbí je drobící a mísící efekt A-disků o velkém průměru 520x5 mm, bezúdržbová ložiska disků a dobrá práce zadního segmentového pěchu,“ shrnuje zkušenosti se strojem SWIFTERDISC XN majitel.

Traktor o výkonu 135 koní je pro tento záběr diskového podmítače ideální

Segmentový pěch napomáhá dalšímu rozdrobení hrud a konsolidaci povrchu půdy

Na kombinaci diskového podmítače BEDNAR společně s traktorem byla skutečně radost pohledět. Souprava prováděla podmítku na pozemku, kde byl sklizen mák. V agregaci s traktorem o výkonu 135 koní pracovala souprava pracovní rychlostí 12,5 km/hod. Hodinový výkon soupravy činil necelé 3 hektary. Právě kompaktní konstrukce umožnuje dosáhnout vysoké pracovní rychlosti, při které je kvalita odvedené práce nejlepší.

S námi je radost hospodařit [email protected] BEDNAR FMT s.r.o.

Galerie

Nejnovější články

Další články
JOY OF FARMING
#
Shop BEDNAR
#
Posklizňové linky
#
Vyhledejte distributora
#
Objednejte předvádění
#
Dealer Area