Menu
×
Co hledáte?
AKTUALITY - NOVINKY

Setí řepky se secím strojem Bednar Omega

SETÍ ŘEPKY SE SECÍM STROJEM BEDNAR OMEGA

V pátek 10.8.2018 odstartovala společnost STROM Praha předváděcí tour zaměřenou na setí řepky olejné secím strojem Bednar Omega OO 6000L. Během nadcházejících dvou týdnů se souprava složená z traktoru 6215R a tohoto secího stroje o pracovním záběru 6 metrů představí na řadě míst České republiky. První zastávka byla v pátek na rozmezí Jihomoravského kraje a Vysočiny. Od pondělí jste mohli vidět tuto soupravu v akci na Kroměřížsku a během dalších dní na Opavsku, Svitavsku a na dalších místech republiky.

Představení secího stroje Bednar Omega OO 6000L v podání produktového manažera Martina Kunce.

Praktická ukázka setí při rychlosti 14,5 km/h. Výsevek byl nastaven na 3,1 kg/ha.

První zastávkou naší předváděcí soupravy byl nejjižnější cíp kraje Vysočina. Zde bylo úkolem zasít řepku s výsevkem 3,1 kg/ha. Pole bylo 2x podmítnuté, přičemž při druhém přejezdu byl zapracován hnůj. Na takto připraveném pozemku se vlivem středečních srážek, které v této části republiky spadly, vytvořila krusta. Tu bylo před setím zapotřebí narušit a zároveň již s půdou minimálně hýbat tak, aby nedošlo k úniku půdní vláhy. Proto jsme na secím stroji Omega zvedly přední sekcí pracovních disků a nechaly pracovat pouze coulterovou sekci, která zajistila vhodné narušení zmíněné krusty na povrchu pole.

Uložení diskových sekcí do tvaru písmene „X“ zabraňuje nežádoucím pohybům secího stroje do stran, díky tomu drží přesnou stopu za traktorem.

Souprava složená z traktoru John Deere 6215R a secího stroje Bednar Omega OO6000L bude následující týden k vidění na Kroměřížsku, Opavsku a Svitavsku.

Při setí byla využita pouze coulterová sekce k narušení půdní krusty.

Pro více podrobností o praktickém převádění kontaktujte svého obchodního zástupce anebo produktového manažera pana Martina Kunce (tel: 724226477).

Lešek Podhorský Specialista marketingu STROM PRAHA a.s.

Galerie

Nejnovější články

Další články
JOY OF FARMING
#
Shop BEDNAR
#
Posklizňové linky
#
Vyhledejte distributora
#
Objednejte předvádění
#
Dealer Area