Menu
×
Co hledáte?
AKTUALITY - NOVINKY

S vynikajícími výsledky jsme rozjeli předváděcí plečku ROW-MASTER RN 5400 S

Na rodinné farmě soukromého zemědělce Štěpána Koníčka na Královéhradecku, jsme rozjeli novou předváděcí plečku BEDNAR ROW-MASTER RN 5400 S. Pan Koníček hospodaří přibližně na 100 hektarech orné půdy v okolí Sadové a zabývá se především rostlinnou výrobou (pšenice, ječmen, řepka, cukrová řepa a brambory). Značku BEDNAR zná dobře, neboť již léta používá předseťový kompaktor SO 5000 a radličkový kypřič Fenix FN 3000.

Na první plečkování jsme stroj osadili bočními diskovými clonami, sekcí 3 kusů radliček, jednořadým koncovým zavlačovačem.

Snadné zapojení a seřízení stroje umožnilorychlý přesun na pole s řepou, kde jsme ihned začali pozorovat vynikající práci naváděcího systému CultiCam. „Opravdu jsem velmi mile překvapen přesností naváděcího systému, díky kterému můžeme plečkovat téměř k rostlinkám, navíc při vysoké rychlosti. Stroj pracuje šetrně a netrhá porost i ve velice slité těžké půdě. Jezdíme rychlostí v rozmezí 6-7 km za hodinu, což odpovídá 3 – 3,5 hektarů za hodinu a věřím, že by to šlo i rychleji. Trochu jsem se obával funkčnosti na jednom z polí, kde nám řepa moc nevzešla, ale tím jak kamera snímá hned 3 řádky, dokáže si i s tímto problémem výborně poradit.“ Komentuje pan Koníček.

Během 2 dnů pan Koníček oplečkoval 55 ha cukrové řepy, a dle jeho slov „plečka nemá chybu“. S takovým komentářem jsme se setkali u ještě dalších 6 zákazníků na Hradecku, ale i v Podkrkonoší, kde si plečku vyzkoušel soukromý zemědělec pan Richard Menčík z Dobré Vody u Hořic, který také připravuje pro setí kompaktorem SWIFTER SO 5000.

Líbí se mi jednoduchost nastavení. S takovým strojem je radost pracovat, vůbec si toho nemusím všímat, plečka se již při spouštění ramen sama navede do řádku, já si jen hlídám, abych nejel po řepě. Pružiny radliček jsou dost tuhé nato, aby se dostaly i do opravdových pardálů, jaké máme na Chlumu.“ Komentuje pan Menčík.

Meziřádkový kypřič ROW-MASTER RN_S nabízíme v provedení 6;9;12 a 18 řádků, se sekcemi pro rané použití se sekcí tří radliček na jednom vozíku, jednou radličkou a dvěma dláty pro pozdější použití a nakonec jednoho dláta s ohrnovačkou pro hluší prokypření a přihrnutí řepy.

Ondřej Koníček Oblastní a produktový manažer tel. +420 725 781 290 [email protected]

Galerie

Nejnovější články

Další články
JOY OF FARMING
#
Shop BEDNAR
#
Posklizňové linky
#
Vyhledejte distributora
#
Objednejte předvádění
#
Dealer Area