Menu
×
Co hledáte?
AKTUALITY - NOVINKY

První tisíc hektarů nového kompaktoru ve Staňkově

Akciová společnost Agro Staňkov (okr. Domažlice) hospodaří na celkové výměře 3600 ha, z čehož cca 300 ha jsou louky a TTP. Z tradiční zemědělské výroby se věnují pěstování obvyklých obilovin a řepky olejné. Živočišná výroba představuje stádo o celkovém počtu 1500 ks (750 ks krav) a v neposlední řadě úspěšně provozují i bioplynovou stanici o výkonu 600 kW.

Křest nového kompaktoru v čerstvě zorané, těžké jílovité půdě

Díky obchodním aktivitám společnosti Strom Praha a.s. – středisko Lnáře, se v průběhu tohoto roku podařilo obchodnímu zástupci panu Filipu Kopáčkovi přesvědčit majitele společnosti o nesporných kvalitách našich strojů, a tak koncem měsíce září byl ve Staňkově předán nový typ předseťového kompaktoru Swifter SO 8000F. Stroj byl dodán v plné výbavě včetně dvojitého zadního Crosskill válce s funkcí samočištění, vhodný právě k použití do těžkých a jílovitých půd které jsou ve Staňkově na většině pozemků.

Perfektní práce předního páskového smyku.

Samočistící Crosskill válce v provedení do těžkých jílovitých půd.

Předseťová příprava ve dne v noci

Loňské počasí obecně zemědělcům moc nepřálo, a proto bylo nutné využít každou vhodnou chvíli pro přípravu a následné setí. Hned po dodání byl proto nový Swifter SO 8000F agregován s traktorem o výkonu 190 koní (s navýšením na 230 HP). Zavádění stroje proběhlo na čerstvě zoraném pozemku. I tak byla výsledná práce kompaktoru více než kvalitní. Jak uvedl mechanizátor podniku p. Václav Baxa: „Při předseťové přípravě jezdí náš nový kompaktor bez problémů ve dne v noci a musím uznat, že odvádí i ve vlhkých podmínkách perfektní práci.“ Ve Staňkově připravili novým kompaktorem během podzimu 1200 ha pro setí pšenice.

Předseťová příprava s jízdou částečně na koso v agregaci s traktorem o výkonu 230 koní.

Výsledek práce stroje po jednom přejezdu v čerstvě zorané hrubé brázdě.

Poděkování

Nový kompaktor má za sebou již první tisíc připravených hektarů a my děkujeme mechanizátorovi podniku panu Václavu Baxovi a vedení podniku Agro Staňkov za projevenou důvěru v naše stroje. Velký dík patří v neposlední řadě i panu Filipu Kopáčkovi ze společnosti STROM Západ – Lnáře za aktivní přístup při prodeji a propagaci našich strojů mezi stávajícími i potenciálními zákazníky.

Rovnoměrně připravené seťové lůžko na hloubku 6 cm.

Ve Staňkově mají na většině polí těžké půdy.

Mechanizátor podniku p. Václav Baxa si práci s novým kompaktorem velmi pochvaluje.

Mechanizátor podniku p. Václav Baxa (vlevo) a traktorista p. Václav Černý.

Petr Bezděkovský obchodní zástupce pro Jižní Čechy BEDNAR FMT středisko Sedlec u Českých Budějovic

Galerie

Nejnovější články

Další články
JOY OF FARMING
#
Shop BEDNAR
#
Posklizňové linky
#
Vyhledejte distributora
#
Objednejte předvádění
#
Dealer Area