Menu
×
Co hledáte?
AKTUALITY - NOVINKY

První hektary s novým kompaktorem

Začátkem měsíce dubna tohoto roku jsme se sešli v Jarošovicích nedaleko Týna nad Vltavou na rodinné farmě pana Františka Janovského abychom společně předali nový předseťový kompaktor Swifter SE 12000. Po zhruba dvou týdnech se již počasí umoudřilo a tak jsme mohli nový kompaktor společně vyzkoušet v ostrém provozu při přípravě seťového lůžka před setím kukuřice.

Péče o zákazníka je naší prioritou

V naší společnosti jsme zákazníkovi vždy nablízku a tak nikdy nepodceňujeme důležitost přípravy a proškolení obsluhy před samotným uvedením našich strojů do provozu. Ani na rodinné farmě u Janovských tomu nebylo jinak a proto náš odborný technik pan Václav Homola ještě jednou provedl školení obsluhy tentokrát již při samotném provozu přímo na poli.

Pan Homola (vpravo) provádí školení obsluhy.

U SE 12000 se otáčení na souvratích provádí se zahloubeným strojem.

Přední páskový smyk perfektně rovná

Součástí volitelné výbavy nového kompaktoru byl i hydraulicky ovládaný přední páskový smyk. Díky ovládání přímo z traktoru si obsluha může pohodlně upravit zahloubení tohoto smyku během jízdy. Traktorista pan Pavel Richtr si tak pochvaloval samotnou práci stroje. Dle jeho slov: „To je prostě paráda a radost s tím jezdit, po jednom přejezdu to je jako zahrádka,“ není pochyb o tom, že s novým strojem si k sobě rychle našli cestu. Samotné otáčení na souvratích se pak provádí, jak je tomu u strojů s takto velkým záběrem běžné, bez zvedání na souvratích.

Majitel p. Janovský František ml. (vlevo) a obsluha stroje p. Pavel Richtr (vpravo).

Rovnání pozemku předním páskovým smykem Crossboard.

Zpracování půdy s lehkostí a elegancí

„Jsem fakt překvapenej, jak to ten traktor snadno utáhne,“ uvedl majitel nového 12-ti metrového kompaktoru pan Janovský při samotném provozu při přípravě půdy. Stroj byl nastaven na pracovní hloubku 8 cm a přímo v hrubé brázdě po zimní orbě traktor o výkonu 370 koní nepociťoval vážnější problémy i při práci v kopcovitých částech pozemku. Příprava půdy před setím kukuřice tak proběhla na výbornou a nový kompaktor od naší společnosti se tak stal novým váženým členem ve strojovém parku na rodinné farmě u Janovských.

Výsledek práce po jednom přejezdu v hrubé brázdě.

Swifter SE 12000 v agregaci s traktorem o výkonu 370 koní.

Petr Bezděkovský oblastní zástupce pro jižní a západní Čechy

Galerie

Nejnovější články

Další články
JOY OF FARMING
#
Shop BEDNAR
#
Posklizňové linky
#
Vyhledejte distributora
#
Objednejte předvádění
#
Dealer Area