Menu
×
Co hledáte?
AKTUALITY - NOVINKY

Předvádění diskového podmítače ATLAS AO_PROFI na Vysočině

Na Vysočině komplikovaly sklizeň časté deště a žně tak vrcholily až v polovině srpna. Z tohoto důvodu a malého časového prostoru, způsobeného vlivem počasí, byl kladen velký důraz na další pracovní operace. Nejdůležitější pracovní operací po sklizni je samozřejmě podmítka, tj. zpracování půdy po plodinách, které zanechaly půdu v nepříznivém stavu.

STROM předvádí diskový podmítač BEDNAR na Vysočině

Středisko Strom Vysočina Habry má v roce 2020 několik předváděcích strojů. Jedním z nich je univerzální diskový podmítač BEDNAR ATLAS AO 6000 Profi. Ten byl v průběhu srpna předveden v několika zemědělských podnicích. Převážně byla prováděna podmítka po obilninách. Pracovní rychlost se pohybovala mezi 10–14 km/hod a pracovní hloubka byla nastavená v rozmezí 8–12 cm. Diskový podmítač byl vždy agregován s traktory o výkonu 250–410 HP

Zákaznické zkušenosti s diskovým podmítačem ATLAS AO 6000 PROFI

Obsluhy z jednotlivých podniků oceňovaly postavení disků do „X“. Díky tomuto uspořádání diskové sekce je zabráněno driftování stroje. Další obrovskou výhodou stroje je integrovaná náprava. Díky ní je stroj stabilizován během práce a zvládne se otočit na menším prostoru. Všem zákazníkům se líbilo snadné nastavení pracovní hloubky, které je na stroji hydraulické. Předváděcí ATLAS AO 6000 PROFI je osazen A-disky o velikosti  620×6 mm, díky tomu lze provádět hlubší podmítky se zapravením velkého množství posklizňových zbytků. Rozestup disků a vzdálenost řad umožňovaly práci i ve vlhké půdě.  Další výhodou stroje je patentovaný systém FLEXI-BOX, který představuje bezúdržbové uložení čepů každé slupice nevyžadující mazání a tlumící mikro-vibrace přenášené z disků do rámu.

Tomáš Marek Obchodní zástupce – středisko Habry STROM PRAHA a.s.

Galerie

Nejnovější články

Další články
JOY OF FARMING
#
Shop BEDNAR
#
Posklizňové linky
#
Vyhledejte distributora
#
Objednejte předvádění
#
Dealer Area