Menu
×
Co hledáte?
AKTUALITY - NOVINKY

Nový MULCHER MZ 6000 v okrese Náchod

Na konci září jsme navštívili Zemědělské a obchodní družstvo Rasošky, které hospodaří v Královehradeckém kraji. ZOD Rasošky se zabývá jen rostlinnou výrobou, obhospodařuje přibližně 1000 ha zemědělské půdy a pěstuje tradiční plodiny: pšenici, ječmen, kukuřici na zrno, cukrovou řepu a řepku. Dále podnik udržuje kolem 30 ha luk, na kterých produkují seno. V letošním roce družstvo zakoupilo od firmy Agrometall s.r.o. nožový MULCHER MZ 6000.

Obsluha stroje pan Joneš je o kvalitě nového mulčovače pevně přesvědčen

MULCHER MZ 6000 je agregovaný s traktorem John Deere o tažné síle 180 koní

MULCHER MZ

Jedná se o třírotorový polonesený mulčovač s přepravní šířkou 2,8 metru. Pracovní záběry řady MZ jsou 4,5 m a 6 metrů, doporučený výkon traktoru je od 100 do 200 koní. Všechny hlavní části mulčovačů jsou žárově zinkované, odolávají tak lépe rostlinným šťávám a povětrnostním vlivům. Při vyvíjení tohoto stroje se kladl velký důraz na životnost, proto je spodní část stroje pancéřovaná, aby nedošlo k průrazu kamenem atp. Ve volitelné výbavě lze vybírat např. mezi několika druhy závěsů a kráčející střední nápravou, která udržuje nastavenou pracovní výšku i ve velmi členitém terénu. Dále lze celý mulčovač zakrýt krycími plechy tak, aby nedocházelo k zachytávaní rozdrceného materiálu na konstrukci hlavního rámu. Tomu jde také předejít ofukem TRASH-FAN, který stroj udržuje nepřetržitě v čistotě.

Vertikální osa rotace u mulčovače BEDNAR zajišťuje vysoké denní výkony při nízkých nákladech

Zmulčovaná hmota je rozprostřena v celém pracovním záběru stroje

Mulčovač přesvědčil při předvádění

Minulý rok Zemědělské a obchodní družstvo Rasošky zkoušelo mulčovač ve strništi po kukuřici na zrno a v porostech trávy na loukách. Více nám prozradil pan Pavel Joneš, který v podniku zakoupený MULCHER obsluhuje. „Ve stejných podmínkách jsme zkoušeli i konkurenční kladívkové mulčovače, ale kvalita práce neodpovídala naším požadavkům. Proto padla jasná volba na nožový MULCHER MZ 6000, který ve strništi a na loukách fungoval perfektně. Rozhodlo také to, že mulčovač v pracovním záběru 6 metrů nepotřebuje tak náročnou tahovou sílu, jako je tomu u konkurence.“

Hustý porost hořčice a pohanky dosahoval výšky 70 cm

I při vetší pracovní rychlosti nemá mulčovač problém porost položit a rozdrtit

Hustý a vysoký porost MULCHER nezastaví

Stroj při naší návštěvě na 6 ha poli mulčoval hustý porost hořčice a pohanky, který sloužil jako zelené hnojení a dosahoval výšky 70 cm. „Se stroji BEDNAR jsem dosud neměl žádné zkušenosti, proto mě mile překvapilo, jak kvalitní stroje to jsou. Mulčovač perfektně kopíruje terán a  lehké je také nastavení pracovní výšky. Od pořízení máme pomulčováno kolem 260 hektarů a panuje naprostá spokojenost. Po poli se pohybuji od 10 do 12 km/h, otáčky na vývodovém hřídeli mám nastavené na 950 za minutu. V takto vzrostlém meziplodinovém porostu při spotřebě okolo 8 litrů na hektar dokážu pojezdit plochu 4,5 ha za hodinu,“ uzavírá naši návštěvu s úsměvem pan Pavel Joneš.     

Karel Rais, BEDNAR FMT s.r.o. [email protected] Marketingový specialista

S námi je radost hospodařit.

Galerie

Nejnovější články

Další články
JOY OF FARMING
#
Shop BEDNAR
#
Posklizňové linky
#
Vyhledejte distributora
#
Objednejte předvádění
#
Dealer Area