Menu
×
Co hledáte?
AKTUALITY - NOVINKY

Nový Mulcher MZ 4500 na Statku Lomnice

Zemědělská společnosti Statek Lomnice hospodaří společně se společností Statek Branná na celkem asi 1600 ha zemědělské půdy. Z této části tvoří asi 510 ha louky. Zástupce společnosti jsme zastihli při práci na nově založeném travním porostu u obce Smržov kde v ráci první odplevelovací seče použili nový Mulcher MZ 4500.

Akce Techagro 2012

Na doporučení  zástupců společnosti Agrozet České Budějovice (pobočka Jindřichův Hradec) využili jednatelé společnosti Statek Lomnice a Statek Branná v rámci jarní výstavy Techagro 2012  prodejní akci na tento Mulcher a zakoupili stroj ve verzi professional za velmi příznivou cenu. Součástí této  nadstandardní výbavy je kroková náprava, krycí desky rámu, přední protiostří, protiřádkovací clona a zvýšená ochrana pancéřováním do kamenitých terénů.

Zmulčovaná hmota je rozprostřena v celém záběru stroje.

Žárové zinkování těla mulčovače zvyšuje odolnost stroje vůči povětrnostím vlivům a rostlinným šťávám.

Řidič ocenil lepší mobilitu a tichý chod

Starší mulchovací stroj od konkurenční společnosti již nesplňoval požadavky na kvalitní mulčování porostu a tak i kvůli velké poruchovosti byl po dodávce nového stroje odstaven. MZ 4500 byl agregován s traktorem New Holland 8870 A o výkonu 210 koňských sil. Při práci proto traktor nejevil výraznější známky zatížení. Jak uvedl traktorista společnosti “ Má to lepší zajišťování, lepší mobilitu a kroková náprava je taky znát“ Za zhruba 5-ti hodinovou směnu tak stihl zmulčovat cca 30 ha mokrého travního porostu.

Mulčovač byl agregován s traktorem New Holland 8870A o výkonu 210 koňských sil.

Maximální možné využití

Vladimír Vrchota mají v plánu stroj využívat k mulčování nejenom travních porostů, ale také na strniště po sklizni řepky a kukuřice.

Spokojená obsluha stroje.

Výsledek práce mulčovače.

Galerie

Nejnovější články

Další články
JOY OF FARMING
#
Shop BEDNAR
#
Posklizňové linky
#
Vyhledejte distributora
#
Objednejte předvádění
#
Dealer Area