Menu
×
Co hledáte?
AKTUALITY - NOVINKY

Nový hydraulický Terraland v Agrospolu Malý Bor

Akciová společnost AGROSPOL Malý Bor hospodaří na cca 2.600 ha půdy v klatovském okrese, v oblasti mezi Horažďovicemi a Nalžovskými Horami. Hlavním zdrojem příjmů společnosti je rozsáhlá živočišná výroba. Společnost chová cca 1.300 ks skotu a cca 200 ks prasnic. Rostlinná výroba je vedle produkce krmiv pro ŽV zaměřena na pěstování obilovin, řepky, máku a průmyslových brambor.

Stále větší problémy s utužením půdy

Nový hydraulicky jištěný Terraland je ideálním řešením do kamenitých půd.

Jednou z předností dlátových pluhů Terraland jsou kompaktní transportní rozměry.

Kvalitní zpracování do 30 cm

Stroj byl nejdříve převezen na pole, kde byla určena k zaorání pšenice ozimá. Ta vlivem velmi nízkých teplot v průběhu letošní zimy velmi špatně přezimovala. Po představení základních funkcí a jednoduché nastavení stroje Ing. Pavlem Syrovátkou (vedoucím konstrukce) mohlo začít samotné předvádění. Pracovní hloubka byla nastavena jen na cca 30 cm a proto ani agregovaný traktor JD 8270 R nejevil při pracovní rychlosti cca 11 km/hod. výraznější známky zatížení. Po jednom přejezdu dlátovým pluhem tak byla půda opět připravena pro další setí.

Vedoucí konstrukce p. Syrovátka při zaškolování obsluhy dlátového pluhu.

Zpracování přemrzlé ozimé pšenice.

Použití i v nejnáročnějších podmínkách

Po zhruba hodině předvádění rozhodl vedoucí výroby Ing. Pavel Nováček o přejezdu na další pole kde na souvratích jeteloviště byla po dlouhodobých přejezdech těžkou dopravní technikou extrémně utužená půda. Pracovní hloubka byla vzhledem k extrémním podmínkám opět nastavena jen na cca 30 cm, ale i zde si stroj hravě poradil s dostatečným prokypřením a promícháním půdy v celém jejím profilu. Jak uvedl traktorista: „A to jsem jel jen na půl plynu.“ Při druhém přejezdu byla hloubka nastavena na 40 cm a po překontrolování hloubkoměrem jen Ing. Nováček konstatoval že: „To nemá chybu, kdybychom tu chtěli použít náš pluh, tak bychom ho nejspíš roztrhli.“

Práce na extrémně utužených souvartích byla bezchybná.

S prací dlátového pluhu byl vedoucí výroby ing. Pavel Nováček spokojen.

Petr Bezděkovský obchodní zástupce pro jižní a západní Čechy

Galerie

Nejnovější články

Další články
JOY OF FARMING
#
Shop BEDNAR
#
Posklizňové linky
#
Vyhledejte distributora
#
Objednejte předvádění
#
Dealer Area