Menu
×
Co hledáte?
AKTUALITY - NOVINKY

Konec utužených souvratí v M-Polar s.r.o. Malšice

Společnost M-Polar s.r.o. Malšice v okrese Tábor v jižních Čechách hospodaří na cca 310 ha orné půdy. Dělají převážně rostlinnou výrobu a z živočišné výroby mají menší výkrm prasat pro své stálé zákazníky na zakázku. Tak jako na většině pozemků, tak i v Malšicích měli problém s utuženou půdou, zejména na souvratích díky těžké zemědělské technice. To je však již minulostí, protože na řešení tohoto problému si pořídili dlátový pluh Terraland TN 3000 HM5R.

BEDNAR má řešení pro každého

Je zcela logické a přímo nevyhnutelné, že při dnešní čím dál výkonnější a těžší zemědělské technice dochází k utužování půdy, zejména na souvratích. To je prostě dnes nevyhnutelná daň za moderní výkonnou techniku. Mnohem důležitější však je, jak se k danému problému zemědělci postaví, pokud se nesmíří s tím, že na utužené půdě budou zákonitě sklízet mnohem méně, přitom za stejných nákladů. Z vyzkoušeným v praxi a opravdu fungujícím řešením je tady firma BEDNAR se svým dlátovým pluhem Terraland pro hluboké podrytí půdy a to až do 65 cm. Tento stroj je na podrývání vyráběn již od 5 radlic pro traktory o výkonu od 180 koní, tzn. že máme řešení prakticky pro každého, kdo opravdu chce na svých polích a zejména souvratích sklízet víc! Jednatel společnosti M-Polar s.r.o. Malšice Ing.Křivánek měl možnost Terraland a jeho jedinečnou špičkovou práci vidět na jihočeském polním dnu BEDNAR. Neváhal a pořídil si na svou farmu nový 5-ti radličný Terraland, protože disponují traktorem o výkonu 185 koní.

Terraland při podrývání souvratě traktotrem o 185 koních.

Pevný rám je z vysokopevnostní oceli ALFORM a pracovní radlice mají hydraulické jištění.

Originál je jen jeden – TERRALAND

S koncepcí hlubokého zpracování půdy přišla firma BEDNAR se svým dlátovým pluhem Terraland. Dnes najdete na trhu mnoho jiných „rádoby podrýváků“. Ale originál a kvalitně vyrobený, navíc několikaletou praxí prověřený je jen jeden a to TERRALAND od české firmy BEDNAR. Rám stroje je vyráběn z té nejkvalitnější vysokopevnostní oceli ALFORM. Pracovní tělesa mají 3x lomený úhel pro snadný vstup do půdy a díky spodnímu tzv. negativnímu úhlu nedochází k vynášení tzv. hlušiny do vrchních vrstev ornice. Quick-Change systém rychlé výměny oboustranných dlát. A samozřejmostí je hydraulické jištění pracovních těles proti přetížení. Zadní hydralicky nastavitelné hrotové válce pro drcení hrud a finální urovnání pozemku.

Po práci Terralandu byly vidět staré nerozložené organické zbytky, které se v utužené a neprovzdušněné půdě jen velmi těžko a pomalu rozkládají na potřebný humus. Tohle však Terraland vyřeší.

Koleje po těžké sklízecí technice nejsou pro Terraland žádný problém.

Voda stojící v kolejích se po přejetí Terralandem rychle vsákne a prakticky mizí před očima.

Zleva Ing.Ladislav Křivánek, jednatel společnosti a Josef Maruna, řidič pracovní soupravy  si práci Terralandu velmi pochvalují.

Galerie

Nejnovější články

Další články
JOY OF FARMING
#
Shop BEDNAR
#
Posklizňové linky
#
Vyhledejte distributora
#
Objednejte předvádění
#
Dealer Area