Menu
×
Co hledáte?
AKTUALITY - NOVINKY

Jarní úspěšné předvádění v AGRO Žádovice

Během jarního předvádění předseťových kompaktorů Swifter jsme měli možnost prezentovat naši inovovanou řadu SO_F rozšířenou o pracovní záběr 8 metrů v několika zemědělských společnostech na jižní Moravě. Mezi úspěšné zastávky předváděcího stroje patřila i ta v podniku Agro Žádovice s.r.o.. Společnost Agro Žádovice hospodaří na celkové výměře 550 ha orné půdy v okrese Hodonín. Na této ploše je zde pěstována především pšenice, ječmen, kukuřice, slunečnice a soja.

Rozšířená řada SO_F

Při vývoji nových strojů spolupracujeme s mnoha zemědělskými podniky a inovace řady SO_F je toho jasným příkladem. Na základě požadavků z praxe jsme chtěli vyvinout stroj s velkým pracovním výkonem a přijatelnou cenou, proto vznikl Swifter SO 8000F. Jedná se o odlehčenou verzi tradičního Swifteru SO, která je určena pouze pro předseťovou přípravu.

Odlehčená konstrukce Swifteru SO_F umožňuje stejně jako všechny naše předseťové kompaktory snadnou výměnu pracovních sekcí.

Swifter SO8000F v transportní poloze.

Úspěšné předvádění

Společnost Agro Žádovice s.r.o.v průběhu jarních prací zkoušela různé typy předseťových kompatorů za účelem následného pořízení. Při této příležitosti jsme do podniku ve spolupráci s naším regionálním prodejcem STROM Morava se sídlem ve Velkých Bílovicích zapůjčili již zmíněný Swifter SO 8000F. Tento předváděcí stroj byl v maximální možnou výbavou, tzn. předním páskovým hydraulicky ovládaným smykem, hydraulický systémem nastavení pracovní hloubky, SB sekcí, dvouřadým crosskill válcem a finish válečkem. Pozemek, který byl pro vyzkoušení Swifteru vybrán byl na podzim zpracován hloubkovým kypřičem. A těsně před zpracováním pozemku se Swifterem bylo aplikováno průmyslové hnojivo. Požadavek zákazníka bylo přípravit pozemek před setím ve hloubce kolem 4 cm.

Přední páskový hydraulicky ovládaný smyk kvalitně urovnává hrubé nerovnosti před následnými pracovními orgány.

Nová SB sekce pro přípravu seťového lůžka pod cukrovou řepu.

Nový typ pracovních sekcí

Předváděcí stroj Swifter SO 8000F byl osazen novou radličkovou sekcí s názvem SB (Suger Beat – cukrová řepa). Jak již název napovídá, je sekce určena především pro předseťovou přípravu pro cukrovou řepu, ale využití najde i v přípravě pro jiné jarní plodiny. Sekce je osazena slupicemi zakončenými překryvnými radličkami 150 x 4 mm nebo radličkami Duck foot 70 x 6 mm. Výhodou této sekce je, že úhel slupice zabraňuje vertikálnímu míchání vrchní vrstvy půdy, což je důležité pro maximální zachování jarní vláhy. Šípové radličky zároveň půdní povrch dokonale podříznou a vytvoří pevné seťové lůžko s konstantní hloubkou.

Zpracovaný pozemek po prvním přejezdu.

„Swifter je schopen připravit seťové lůžko i v malé pracovní hloubce a to i ve čtyřech centimetrech v celém pracovním záběru. Toto jiné stroje, které jsme měli možnost vyzkoušet nedokázaly.“ vysvětluje výběr stroje p. Luboš Kopecký.

Zhodnocení předvádění Swifteru vedením společnosti Agro Žádovice

Požadovaného úkolu se Swifter dle našeho očekávání ujal na výbornou. Zákazník nejprve stroji moc nedůvěřoval, a s napětím sledoval jak se Swifter popere s přípravou půdy při tak mělkém zpracování. „Během testování různých strojů na přípravu půdy se nám Swifter SO 8000 F osvědčil nelépe. Zejména při mělkém zpracování došlo k dokonalému podříznutí půdního povrchu a tím k dokonalé přípravě seťového lůžka. Povrch za strojem byl perfektně srovnaný, což konkurenční stroje nedokázaly. To byl jeden z důležitých faktorů, který rozhodl o pořízení Swifteru,“ komentuje ing. Luboš Kopecký – jednatel společnosti Agro Žádovice.

Michal Jurníček, oblastní zástupce pro Moravu

Galerie

Nejnovější články

Další články
JOY OF FARMING
#
Shop BEDNAR
#
Posklizňové linky
#
Vyhledejte distributora
#
Objednejte předvádění
#
Dealer Area