Menu
×
Co hledáte?
AKTUALITY - NOVINKY

Farma pana Studničky hospodaří s diskovým podmítačem SWIFTERDISC XN 3500

FARMA PANA STUDNIČKY HOSPODAŘÍ S DISKOVÝM PODMÍTAČEM SWIFTERDISC XN 3500

Společnost BEDNAR se na světovém trhu profiluje jako výrobce široko-záběrových strojů. Z předností strojů značky BEDNAR však těží i stovky soukromých zemědělců. Jednoho takového jsme navštívili při podmítce řepkového strniště nedaleko obce Hobšovice u Slaného.

Pavel Studnička u svého podmítače SWIFTERDISC XN 3500

Diskový podmítač je vybaven zadním jednoduchým U-RING válcem

HOSPODAŘENÍ NA RODINNÉ FARMĚ

Pan Pavel Studnička hospodaří společně se svým otcem, který začal hospodařit již v roce 1991, na 52 hektarech zemědělské půdy. Mimo rostlinné výroby se zabývá i chovem prasat na výkrm. V rostlinné výrobě pak u Studničků pěstují řepku, ječmen nebo potravinářskou pšenici.

BEDNAR SWIFTTERDISC XN 3500 o pracovním záběru 3,5 metru

Diskový podmítač je vybaven disky o průměru 520 x 5 mm

SWIFTERDISC XN JE IDEÁLNÍ PRO SOUKROMÉ ZEMĚDĚLCE

Pana Studničku jsme zastihli při druhé podmítce řepkového strniště, kterou prováděl z důvodu přerušení růstu výdrolu. Diskový podmítač SWIFTERDISC XN 3500 od českého výrobce BEDNAR má na farmě již třetí sezonu. „Pro pořízení nového podmítače jsme se v minulosti rozhodli z toho důvodu, že nám starý podmítač již nevyhovoval. U nás máme různé typy půd, od středních až po těžké. Důležitá pro nás při výběru byla možnost si nový podmítač vyzkoušet ve svých podmínkách. Jak se říká, co funguje jinde, nemusí fungovat u nás. Tuto možnost jsme od oblastního zástupce obdrželi a podmítač jsme si vyzkoušeli a již u nás zůstal,“ popisuje důvod pořízení podmítače BEDNAR pan Pavel Studnička.

Adekvátní pracovní rychlost 12 km/hod zaručuje skvělý míchací a drobící efekt

Na farmě pracuje traktor s podmítačem v agregaci s traktorem o výkonu 135 koní

ZKUŠENOSTI PANA STUDNIČKY S PODMÍTAČEM SWIFTERDISC XN 3500

„S diskovým podmítačem jsem spokojen. Oceňuji především jeho robustnost. I když je podmítač krátké koncepce, tak díky jeho váze není problém jej dostat do země i za sucha. Protože hospodaříme na pozemcích s erozními opatřeními, využíváme jej i v systému minimalizace. To hlavně proto, že na pozemcích nemůžeme orat. Zde hraje kvalitní podmítka a zapravení posklizňových vysokou roli. Jedinou změnu bych udělal v případě pěchu, kde bych dnes volil V-RING kvůli ještě lepšímu utužení pozemku,“ shrnuje práci stroje pan Studnička.  

Výsledek práce po jednom přejezdu diskovým podmítačem BEDNAR SWIFTERDISC XN 3500 - Ideální nařezání a promíchání výdrolu řepky olejky s půdou

Diskový podmítač SWIFTERDISC XN je na farmě využíván k podmítkám po sklizni i přípravě půdy pro setí. Během naší návštěvy byl agregován s traktorem o výkonu 135 koní. Hodinový výkon soupravy činil přibližně 2,5 hektarů. Traktor na farmě p. Studničky pracuje s podmítačem s adekvátní rychlostí 12 km/hod, při průměrné spotřebě paliva 8 – 10 l/ha.

S námi je radost hospodařit [email protected] BEDNAR FMT s.r.o.

Galerie

Nejnovější články

Další články
JOY OF FARMING
#
Shop BEDNAR
#
Posklizňové linky
#
Vyhledejte distributora
#
Objednejte předvádění
#
Dealer Area