Menu
×
Co hledáte?
AKTUALITY - NOVINKY

Další stroj BEDNAR na rodinné farmě pana Koláře

Rodinná farma ve Velimi na Kolínsku má necelých 400 hektarů. Obhospodařuje ji pan Kolář se svými dvěma syny a vnukem. Pěstuje se zde hlavně pšenice, kukuřice, slunečnice a řepka. Pozemky v okolí Velimi se nacházejí v nadmořské výšce okolo 200 m. Půdy jsou poměrně úrodné.

Návštěva výrobního závodu přesvědčila

Kolářovi podmítali s dnes už historickým strojem Strom Export Dowlands DH (Strom Export byl dřívější název společnosti BEDNAR FMT). S prací stroje byli spokojeni, doba však pokročila. V oboru strojů na zpracování půdy došlo v posledních letech k zajímavým novinkám a mnoha vylepšením ke zpříjemnění a zefektivnění práce farmáře. Nastal čas, poohlížet se po novém kompaktoru.

Vysloužilý podmítač DH 5000, u Kovářů roky obstarával veškerou podmítku.

Kolářovi na exkurzi v moderní hale výrobního závodu Bednar FMT.

Kovářovi byli pozváni, nahlédnout pod pokličku, doslova ruce pracovníků BEDNAR FMT. Pozornost upoutal právě sestavovaný předseťový kompaktor – SWIFTER SO 8000 F. Pan Kolář se dohodl s panem Michalem Dirbákem (zástupcem STROM PRAHA a.s., středisko Habry) na předvedení stroje přímo na velimských polích. Stroj odvedl perfektní práci a přesvědčil o svých kvalitách. Bylo jasné, že zde už zůstane. Během srpna došlo k předání a nyní je SWIFTER už v plném nasazení v předseťových operacích.

Swifter přesvědčil o svých kvalitách, předvedení na poli pana Koláře.

Swifter v plném nasazení při zpracování hrubé brázdy.

Setí řepky vyžaduje minimum hrud

Osmimetrový Swifter so 8000F představuje odlehčené a zjednodušené provedení oproti řadě SO. U Kolářů je agregován s traktorem John Deere 8285R do zpracování hrubé brázdy na poli, kde byla letos naseta pšenice. Dle slov pana Jana Koláře mladšího: „Práce již po jednom přejezdu je velice pěkná. Plánujeme ale uskutečnit vždy přejezdy dva. Kvůli secímu stroji, setí řepky vyžaduje půdu s naprostým minimem hrud.“

Před setím řepky budeme půdu zpracovávat dvěma přejezdy, pro přípravu nejlepších podmínek před nástupem secího stroje.

Swifter SO F je vyráběn v odlehčeném a zjednodušeném provedení oproti verzi SO, doporučený výkon je v rozmezí 210 až 230 koní.

Díky za spolupráci

Přejeme farmě spoustu úspěšně zpracovaných hektarů s novým strojem. Velice nás těší, že Kolářovi svěřili svou důvěru právě v nás.

Bc. Iva Havlová Referent obchodu a marketingu STROM PRAHA a.s. – region Východ

Galerie

Nejnovější články

Další články
JOY OF FARMING
#
Shop BEDNAR
#
Posklizňové linky
#
Vyhledejte distributora
#
Objednejte předvádění
#
Dealer Area